Araç sahipleri dikkat: Geçiş işlemleri sona eriyor

KGM (Karayolları Genel Müdürlüğü) köprü ve otoyollarında OGS'nin (Otomatik Geçiş Sistemi) 31 Mart'ta son bulacağı bildirildi.

EKONOMİ 29.03.2022, 21:14
Araç sahipleri dikkat: Geçiş işlemleri sona eriyor

KGM tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, HGS'ye (Hızlı Geçiş Sistemi) geçiş işlemlerinin tamamlanmasına sadece 2 gün kaldığı belirtildi.

Bahse konu açıklamada, HGS ve OGS'nin gişelerde karışıklığa yol açtığına işaret edilerek, iş yükünün düşürülmesi ve verimlilikte artış sağlanarak yurttaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi adına OGS'nin 31 Mart Perşembe günü itibarıyla kaldırılacağı kaydedildi.

OGS etiketi bulunan araç sahiplerine ilgili bankalar tarafından ücretsiz olarak HGS etiketinin verileceği ve bakiyelerin de HGS'ye çevrileceği ifade edilen açıklamada, OGS'den HGS'ye geçiş yüzdesinin 70'i aştığı ve bankalarda yeterli sayıda HGS etiketinin olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamada, dönüştürme işlemlerinde ve akabinde vatandaşların otoyol geçişlerini rahat bir şekilde yapabileceği, herhangi bir aksaklığın yaşanmayacağının altı çizildi.

İzlenmesi gereken adımlar aktarıldı

OGS kullanan yurttaşların HGS etiketini ücretsiz olarak almaları için izlemesi gereken adımlara dair bilgilerin de yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:

"OGS'nin satın alındığı bankaya 31 Mart tarihinden evvel başvuruda bulunulacaktır. İptal edilen OGS'nin yerine yeni bir HGS hesabı açılır. Bütün geçişlerin bedelleri HGS hesabından düşülecektir. OGS'nin iptalinden evvel gerçekleştirilen ve halihazırda tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak olan OGS hesabındaki bakiyeden alınacaktır. İşlemin ardından OGS hesabında halihazırda para varsa ilgilinin banka hesabına veyahut kredi kartına iade işlemi yapılacaktır. OGS ile gerçekleştirilen geçişlerin bedellerinin karşılanmaması halinde kullanılmak üzere güvence çerçevesine alınmış bedeller banka hesabına veyahut kredi kartlarına iade edilecektir. İade işlemleri, OGS'nin iptal tarihinden itibaren 1 ay içerisinde müşterilerin kredi kartlarına veyahut banka hesaplarına yapılacaktır. OGS'yi HGS etiketi ile değiştirenlerin herhangi bir başka işlem yapmalarına lüzum kalmayacaktır. 31 Mart tarihine değin kapatılmış bütün OGS cihazları bu tarih itibarıyla iptal edilecektir."

Yorumlar (0)