Araç sahipleri dikkat! Cezaya düşmeyin!

Araç sahipleri bu haberi dikkate almaması durumunda cezaya düşebilir. MTV ödemelerinde son 2 gün olduğu unutulmamalı.

EKONOMİ 30.07.2019, 13:09
Araç sahipleri dikkat! Cezaya düşmeyin!

MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi)'nin 2. taksit ödeme dönemi yarın yani 31 Temmuz'da sona eriyor.

MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi), aracın cinsi, motor silindir hacmi, yaşı, 2018’den önce trafiğe çıkışının olup omadığı ve vergisiz değeri baz alınarak hesaplanıyor.

Araç sahipleri İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ‘ivd.gib.gov.tr’ üzerinden şifre girişi yapmadan MTV Ödeme alanına plaka ve TC Kimlik Numarasını yazarak MTV borçlarını görüntüleyip ödeme yapabiliyor.

Başka ödeme yapılabilecek nokta ise GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı)'in ‘gib.gov.tr’ sitesinden veya mobil uygulaması üzerinden 02.00-22.00 saatleri arasında kredi kartlarıyla ödeme gerçekleştirilebiliyor.

Türkiye'deki bankaların internet sitelerinden ya da mobil uygulamalarından da ödeme yapma imkânı bulunuyor. Bunun için bankanızın mobil uygulamasındaki ‘Ödemeler’ kısmından ‘MTV’ bölümüne girip plakanızı yazmanız yeterli oluyor. Bazı bankalar MTV’yi kredi kartıyla ödeyenlere 3 taksit imkanı sunuyor. Çoğu bankaların mobil uygulamalarının ara yüzünde MTV ödemesine ilişkin doğrudan aktif buton bulunuyor.

Cezasız ödeme için son 2 gün

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2019 yılının ocak ve temmuz dönremine ait borç iki taksit halinde ödeniyor. İkinci taksit için son ödeme tarihi ise 31 Temmuz yani yarın.

MTV ödemenizi zamanında yapmamanız halinde, günlük olarak gecikme faizi uygulanıyor. Sürücülerin ödeyeceği tutarın üzerine her ay için aylık yüzde 2.5 gecikme zammı uygulanıyor.

Araç sahipleri borcunu ödememeye devam ederse banka hesaplarına vergi dairesi tarafından haciz konulup ödenmesi gereken tutar tahsil ediliyor, gerekirse araç bağlanabiliyor.

Yorumlar (0)