Bakandan kritik NATO mesajı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmediğini ve Türkiye'nin birçok alanda NATO'nun faaliyetlerine katkı sağladığını vurguladı.

GÜNDEM 30.07.2019, 13:14 30.07.2019, 13:21
Bakandan kritik NATO mesajı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleştirilen 52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı dâhilinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm arayışları kapsamında Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da ağustos ayında gerçekleştirilecek görüşmeye ve Türkiye'nin NATO ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. 

Çavuşoğlu, 1 ve 2 Ağustos'ta Nur Sultan'da gerçekleştirilecek görüşmelerde kritik meseleleri ele alacaklarını vurgulayarak, "Soğukkanlılığı korumalı ve siyasi sürece daha fazla itina göstermeliyiz. Anayasa Komitesi'nin kuruluşunu da müzakere edeceğiz. Komitenin kuruluşunu ilan etmek için birlikte çalışıyoruz." dedi. 

"Hiçbir NATO zirvesinde gündeme getirilmedi"

Türkiye'nin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi alımının ardından NATO ile ilişkilerde bir sorun olup olmadığı sorusuna Çavuşoğlu, "NATO ile bir sorunumuz yok. Genel sekreterinin ve yardımcısının S-400'lere ilişkin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, S-400'ler NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATO'nun faaliyetlerine katkı sağlıyor. Bu mesele hiçbir NATO zirvesinde gündeme getirilmedi." yanıtını verdi. 

Çavuşoğlu, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi alımının Türkiye-NATO ilişkilerinden çok Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren bir mesele olduğunu kaydetti. 

Yorumlar (0)