Altın ve petrol fiyatı ne kadar olacak? Ekonomistten çarpıcı tahminler

Altın ve petrol fiyatları, İsrail-İran geriliminden nasıl etkilendi? 2024 sonunda altın ve petrolde hangi seviyelerin test edilmesi bekleniyor. İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, piyasanın tahminlerini aktardı.

EKONOMİ 15.04.2024, 14:30 15.04.2024, 14:49 Hakan Öksüz
Altın ve petrol fiyatı ne kadar olacak? Ekonomistten çarpıcı tahminler

İran ile İsrail arasında patlak verebilecek bir sıcak çatışmanın ihtimali, altının seyri konusunda yatırımcıları meraklandırdı. Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, bölgede meydana gelen son gelişmelerin piyasaya etkisini yorumladı.

Küresel borsalarda satış dalgası

İran'ın saldırısının tahmin edilen bir durum olmasına rağmen piyasaları etkilediğine vurgu yapan Öngel, "Küresel borsalar, bu saldırı sonrası bir satış dalgasıyla karşılaştı. BIST üzerinde de bu satış dalgasının etkisini görebilirsiniz. Haliyle petrol ve altın fiyatları da bundan etkilendi." dedi.

"Goldman Sachs'in yıl sonu tahmini 2 bin 700 dolara çıktı"

Altının yatırımcılar için "güvenli liman" olmaya devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Volkan Öngel, "Altına olan talep zaten çok fazlaydı. Son gelişmelerin ardından bu talep daha da arttı. Ons altının 2 bin 400 dolar civarına kadar yükseldiği görüldü. Şu an 2 bin 355 dolar bandında seyrediyor. Yatırım bankası Goldman Sachs, 2024 sonunda altın fiyatının 2 bin 300 dolar olacağını tahmin ediyordu. Bu tahmini 2 bin 700 dolar bandına çıkarttılar." ifadelerini kullandı.

"Petrolün varili 100 dolara çıkabilir"

Peki brent petrolde nasıl bir gidişat bekleniyor. İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel'e göre jeopolitik risklerin artması, petrol fiyatlarında yükseliş beklentisini güçlendirdi. İsrail'in İran'a saldırması halinde varil başına petrol fiyatının 100 dolara çıkabileceği görülüyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)