ABD Hazine Bakanı Yellen'den enflasyon yorumu!

"Yüksek enflasyon, vatandaşların yüzleştiği en büyük tehdittir." diyen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu sorunu çözmek için FED'e hayati bir rol düştüğünü söyledi. Yellen, stabil kripto para olan Terra (LUNA) cephesinde son günlerde yaşanan gelişmeleri de yorumladı.

EKONOMİ 12.05.2022, 20:44 13.05.2022, 02:17 Hakan Öksüz
ABD Hazine Bakanı Yellen'den enflasyon yorumu!

ABD Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesinde yapılan oturuma katılan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, küresel ekonominin gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Yüksek enflasyonun çözülmesi gereken zorlu bir konu olduğuna değinen Yellen, "Sayın Başkan ile bu konuda hemfikirim. Vatandaşların karşı karşıya olduğu en büyük problem, yüksek enflasyon." dedi.

"FED'in rolü oldukça hayati"

Yüksek enflasyonla mücadele konusunda FED'in (ABD Merkez Bankası) büyük bir sorumluluk üstlendiğini kaydeden Yellen, "FED bağımsız kalmalı. Bunu destekliyoruz. Enflasyonun düşürülmesi için hayati bir rol üstleniyorlar. Bunu gerçekleştirmek için parasal sıkılaştırma politikasını uygulamaya çalışıyorlar. Bu süreçte bağımsız kararlar almalarını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Enflasyonun artıran elementleri ortaya çıkarmak ve tedarik zinciri problemini aşmak için çalıştıklarını kaydeden Yellen, "ABD'nin bankacılık sektörü güçlü. Keza iş gücü piyasası da öyle. Borçlanma maliyetleri de bir hayli düşük. FED, resesyona yol açmadan yüksek enflasyon sorununu çözebilir. Tüm bu enstrümanlar, bunu mümkün kılıyor." dedi.

Stabil kripto para olan Terra'daki düşüş!

Yellen'in gündemindeki bir diğer konu da son günlerde kripto piyasasında yaşanan çalkantılar oldu. Stabil kripto para olan Terra (LUNA) cephesinde yaşanan gelişmeleri dikkatle incelediklerini kaydeden Yellen, "Bunun gibi stabil kripto paraların risklerini inceliyoruz. Kripto paralar, ödeme sistemini hızlandırma konusunda potansiyele sahip. Bununla birlite bu alanın düzenlenmesi de şart." diye konuştu.

Günler içinde 80 dolardan 1 doların altına indi!

Stabil kripto para olan LUNA'nın günler içinde 80 dolar civarından 0,02 dolara indiğini hatırlatan Janet Yellen, "Volatilite oldukaç fazla. Çok hızlı düşüp yükseliyorlar. Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) üzerinde çalışıyoruz. Böylece stabil kripto paralar daha fazla yaygınlaşmayacaktır." dedi.

Yorumlar (0)