Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu kararına tepki

Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu'nun 3 ayrı davadan aldığı cezaları onadı. Bu karara sert bir dille tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, sen ikiyüzlüsün, manipülatörsün, zorbasın." dedi. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs tarihinde Bursa'da düzenlenmesi planlanan mitingin İstanbul'da yapılacağını da duyurdu.

SİYASET 12.05.2022, 21:08 14.05.2022, 09:51
Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu kararına tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesi yönündeki kararın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, megakent İstanbul’a geldi.

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile birlikte kürsüye çıktı.  
 

"Erdoğan'a sesleniyorum..."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Türkiye'ye edilen zulme hep birlikte bir son vereceğiz. Batı-Doğu, Güney-Kuzey, vicdanı olan herkesle birlikte yol yürüyeceğiz. Ülkemizi zalimden ve zulümden kurtaracağız. 

Yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen ikiyüzlüsün, fırsatçısın, manipülatörsün, zorbasın. Küstahlığın, zulmün son buluyor. Yaklaşan gök gürültüsünü işitiyor musun? Bu gürültü, mahallesini mültecilere sattığın halkın gök gürültüsü. Bu gürültü, aç bıraktığın emeklilerin gök gürültüsü. Bu gürültü, elektriği kesilen 4 milyon kişinin karanlıktaki gök gürültüsü. Milyonlarca insanın gök gürültüsü. Geleceklerini çaldığın bu kızgın insanların sesini işitiyor musun? Hürriyetin şarkısını söyleyen insanları sesini işitiyor musun?

"Biz kuvvetliyiz, sen zayıfsın"

Türkiye'nin insanları için yeni bir yaşam başlamak üzere. Her bir yurttaşın özgürce ve onuruyla yaşayabileceği bir ülke oluşturacağız. En karanlık zamanın, şafağa en yakın zaman olduğunu çok iyi biliyoruz. Erdoğan, biz gökyüzüne baktığımızda sana karşın her şeyin iyileşeceğini, zulmün sona ereceğini, bir defa daha sükunet ve huzurun bu ülkeye geri döneceğini görüyoruz. Tüm bu acımasızlıklar senin zayıflıklarında doğuyor. Biz kuvvetliyiz, sen zayıfsın. Biz omuz omuza vermiş bir halkız. 

"Kaftancıoğlu cesurdur, yüreklidir, bizimdir..."

Cezalandırmaya çalıştığın Kaftancıoğlu'nun arkasında kocaman bir halk var. Bunu bir an olsun aklında çıkarma. Sakın unutma Erdoğan. Kaftancıoğlu'nun arkasındaki halkın sesi senden büyüktür. Kaftancıoğlu cesurdur, yüreklidir, bizimdir. Bunu herkes iyi duysun." 

"Bursa'da yapacağımız mitingin adresi İstanbul'dur"

Kılıçdaroğlu, Bursa’da yapılması planlanan CHP mitingine ilişkin önemli bir duyuru yaparak, “21 Mayıs'ta Bursa'da bir miting yapacaktık. Bu mitingin adresi İstanbul'dur.” dedi.

Konuşmasının akabinde Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na sarıldı. 

Kalabalıktan "Hak, hukuk, adalet..." ve "Direne direne kazanacağız..." sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, “Hiç kuşkunuz olmasın. Zalimin zulmüne karşı asla geri adım atmayacağız. Mantığımızla, aklımızla, yüreğimizle ve size duyduğumuz sevgiyle mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Adalet Türkiye'ye gelecek." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)