Biden'dan Putin'e suçlama: Enflasyon çok yüksek!

Küresel piyasalardaki olumsuz duruma ilişkin yazılı açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Nisan ayının yıllık enflasyon rakamları olumlu. Buna rağmen halen daha enflasyon inanılmaz yüksek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açtığı savaş, tüm bunlara neden oldu." dedi.

EKONOMİ 11.05.2022, 18:44 Hakan Öksüz
Biden'dan Putin'e suçlama: Enflasyon çok yüksek!

Rusya ile Ukrayna arasında yaklaşık 3 aydır devam eden savaş ve Çin'in koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden kısıtlamalar uygulaması, küresel finans sistemlerini tehdit etmeye devam ediyor. Aksayan tedarik zincirleri ile sürekli yükselen ürün ve akaryakıt fiyatları nedeniyle küresel ölçekte bir kriz yaşanıyor. 

Enflasyon, küresel ölçekte arttı

Krizlerin derinleşeceğine yönelik küresel korku hali, yüksek enflasyon sorununu ortaya çıkarıyor. Birçok ülkedeki enflasyon rakamları, son 40 yılın rekorunu kırmış durumda. ABD Başkanı Joe Biden, mevcut enflasyon rakamlarının inanılmaz derecede yüksek olduğunu söyledi.

"Nisan ayı rakamları olumlu ancak..."

Küresel ekonomik görünümle ilgili yazılı açıklamada bulunan Joe Biden, nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerini duyurdu. Enflasyonun ABD ailelerini kötü yönde etkilediğini belirten Biden, Nisan ayının yıllık enflasyon rakamlarının umut verici olduğunu ancak enflasyonun yine de çok yüksek olduğunu kaydetti.

FED'in enflasyonla mücadeledeki rolüne değindi

Enflasyonla mücadele saflarında en önde yer alan kurumun ABD Merkez Bankası (FED) olduğunu kaydeden Biden, "FED Başkanı Powell, yüksek enflasyon sorununa değinmiş ve bunun en ciddi tehdit olduğunu belirtmişti. Bu konuda sonuna kadar haklı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açtığı savaş, tüm bunlara neden oldu. Bu durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

ABD'de Mart ayı yıllık enflasyon oranı yüzde 8,5 olarak ölçüldü. Bu enflasyon oranı, ABD'de son 40 yılın rekoru oldu.

Yorumlar (0)