Google’dan enflasyon hamlesi: Personellere zam geliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde tarihi seviyelere yükselen enflasyon oranları, Google’ı harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre Google, personellerinin maaşlarına zam yapmaya hazırlanıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.05.2022, 13:33 10.05.2022, 09:20
Google’dan enflasyon hamlesi: Personellere zam geliyor

Artan enflasyon oranları sebebiyle alım gücü düşen Google çalışanlarının bir süredir aldığı maaşlardan memnun olmadıkları basında yer alıyordu. Konuyla ilgili yapılan anketlerde de şirket çalışanlarının maaşlarından şikâyetçi olduğu ortaya çıkmıştı. Ortaya atılan peş peşe iddialar sonrası teknoloji devi Google tarafından yeni bir hamle geldi. Çalışanlarının memnuniyetsizliğini ortadan kaldırmak ve daha yüksek verim almak isteyen Google, personellerinin maaşlarında yeni bir güncellemeye gidecek. 

Google çalışanları aldıkları maaştan memnun değil

Google’ın da çatısı altında bulunduğu Alphabet şirketi, yaklaşık 1,5 trilyon dolarlık piyasa değerine ile dünyanın en büyük firmaları arasında yer alıyor. Bu kapsamda uzun bir süredir “ABD’de çalışılabilecek en iyi şirketler” listesinde yer alan Google, geçen sene yaşadığı büyük düşüşle ilk 50 sırada kendine yer bulamamıştı. 

Google, şirket içinde yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor

Kurum imajını yeniden çekici bir hale getirebilmek için maaş güncellemeleri ile birlikte yeni düzenlemeler de yapmayı planlayan Google, bu kapsamda şirket bünyesindeki performans araştırmalarını artık senede iki kez değil, bir kez yapacak. 

Enflasyon tarihi seviyelere yükseldi, alım gücü düştü

Tüm dünyada senelerdir etkili olan pandemi süreci, teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin çalışan maaşlarını da ciddi oranda yükseltmişti. Amazon başta olmak üzere pek çok öncü firma, bünyelerindeki kalifiye çalışanlara üst sınırdan maaş vermeye başlamıştı. Bu kapsamda görüş bildiren Google çalışanları, uzun bir süredir şirketten bekledikleri verimi alamadıklarını dile getirdi. Pandemi sonrası Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon oranları tarihi seviyelere fırladı. Alım gücü düşen çalışanlar durumdan şikâyetçi olurken, Google’ın her geçen gün artan hisse değerleri, çalışanların maaşlarına yansıtılmadı. Google, yeni maaş düzenlemesi ile şirket içindeki bu huzursuzluğu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 

Yorumlar (0)