İBB ve esnaf karşı karşıya: Esnaf, İSPARK girişine set ördü

İBB talimatıyla trafiğe kapatılan ve yaya yolu olarak düzenleneceği belirtilen alana İSPARK kuruldu. Bunun üzerine mağdur olduklarını belirten esnaf, forkliftler ile taşıdıkları saksılarla yolun girişini kapattı. İSPARK’a ulaşımı tamamıyla kapatan esnaf, İBB’ye karşı eylem başlattı. 

YAŞAM 09.05.2022, 13:43 10.05.2022, 09:09
İBB ve esnaf karşı karşıya: Esnaf, İSPARK girişine set ördü

Ümraniye esnafı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki kriz büyümeye devam ediyor. Ümraniye’de trafik akışı kapatılarak yaya yolu olarak düzenleneceği belirtilen bir sokak, İBB tarafından İSPARK’a çevrildi. İSPARK düzenlemesiyle birlikte çevredeki esnaflar mağdur olduklarını dile getirdi ve yolun yaya yoluna çevrilmesini talep etti. Ancak yaya yolu olarak düzenlenmeyen yol esnafın canını sıkınca esnaf da çözümü yolu kapatmakta buldu. Forklift kiralayan esnaf, sokağa getirdikleri tonlarca ağırlıktaki saksılarla İSPARK yoluna girişi kapattı. 



“Şikayetimize çözüm sağlamadılar, yolu kapattık”

Esnaf Abdurrahman Demir ise yaşananları şu şekilde dile getirdi: “Biz bu sorunlar aylarda uğraşıyoruz ve çözüm arıyoruz. İSPARK bu yolu yaya yolu yapmadı, araçlarla işgal etti. Buradaki araç yoğunluğu da bizim işlerimizi hep etkiledi. Bu sorunun çözümü için pek çok yere müracaat ettik ancak kimse bize yardım etmedi. Biz de buradaki arkadaşlarımızla karar alarak sokağı araç girişine kapattık. Biz buranın otopark olmasını istemiyoruz. Yaya yolu olacaksa bu yolu yeniden açarız.”

Yorumlar (0)