Gökyüzü ateş rengine boyandı: Çin’de neler oluyor?

Çin’in doğu kesiminde yer alan Zhoushan şehrinde gökyüzü, bilinmeyen bir sebeple kızıla boyandı. Adeta ateş rengini alan gökyüzü, insanların paniğe kapılmasına sebep oldu. O anları yaşayanlar “Kıyamet geliyor.” derken resmi açıklama Çinli yetkililerden geldi.

DÜNYA 09.05.2022, 13:56
Gökyüzü ateş rengine boyandı: Çin’de neler oluyor?

Çin’in doğu kesiminde yer alan Zhejiag eyaletine bağlı Zhoushan şehrinde yaşayanların hayatı, cumartesi akşamı hayli zordu. Ateş kızılına boyanan gökyüzünü gören şehir sakinleri dehşet ve panik içinde oradan oraya koşturdu. Gökyüzünün aniden kızıla boyanmasının sebebini anlayamayan insanlar o anları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak dünyanın sonunun geldiğini aktardı. Resmi açıklama ise bir süre sonra meteorolojiden yapıldı.



Kızıl rengin sebebinden emin değiller

Zhoushan Meteoroloji Bürosu tarafından resmi bir açıklama kaydedildi. Ancak bu açıklamanın kesin olmadığı dile getirildi. Açıklama şu yöndeydi: “Gökyüzünün aniden kızıla dönmesinin sebebi limandaki gemilerin ışığının yansıması ya da ışık kırılması olabilir. Olay akşamında gökyüzünde sis ve bulut hakimdi. Işığın kırılması, bu havaya yansıyarak kızıla boyamış olabilir.”

Yorumlar (0)