350 bin TL’lik kripto para üreten cihaz, Van’da ele geçirildi 

Van Jandarma Komutanlığı ekipleri bir adrese düzenledikleri operasyonda kripto para üretim cihazı ele geçirdi. 400 bin TL değerinde olan cihazla 1 sene içinde 350 bin TL’lik kripto para üretildiği tespit edildi. 

EKONOMİ 03.09.2021, 10:06 04.09.2021, 09:27
350 bin TL’lik kripto para üreten cihaz, Van’da ele geçirildi 

Van Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, Türkiye’de bir ilke imza attı. Kripto para üretim şebekesine düzenlenen operasyonda bir ev içerisinde kripto para üretim cihazı ele geçirildi.  

Van Valiliği tarafından operasyon hakkında yapılan açıklamaya göre Van Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2 Eylül 2021 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden kripto para üretim cihazının internette satışa çıkarıldığı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, satışa çıkarılan cihazın olduğu evin adresini belirleyerek buraya operasyon düzenledi. 



350 bin TL değerinde kripto para üretildi 

Belirlenen adrese baskın yapan ekipler, piyasa değeri 400 bin TL olan bir üretim makinesi ile karşılaştı. Herhangi bir insan müdahalesi olmadan aritmetiksel ve mantıksal kararlar alıp kendi kendine işlem ve üretim yapa cihaz ile bir sene içinde 350 bin TL değerinde kripto para üretildiğini tespit eden jandarma ekipleri, adreste bulunan bir kişiyi göz altına aldı. 

Olay, makine ve şahısla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Yorumlar (0)