1 Dolar kaç TL oldu? 18 Ağustos 2023 güncel dolar/Euro fiyatları

İç ve dış piyasadaki hareketlilik devam ediyor. Vatandaşlar ile yatırımcıların gözü ise döviz kurunda. Dolar en son ne kadar oldu? Euro kaç liradan işlem görüyor? İşte güncel dolar/Euro fiyatları…

EKONOMİ 18.08.2023, 10:05 18.08.2023, 17:47
1 Dolar kaç TL oldu? 18 Ağustos 2023 güncel dolar/Euro fiyatları

Dolarda yükseliş kademeli şekilde devam ediyor. 27,12'ye çıkarak yeni zirvesini gören dolar, 27,10 TL civarında dengelendi. Euro/TL ise 29,52 seviyesinde işlem görüyor.

Şimşek: Ekonominin ‘çok açık’ şekilde dengelenmesi şart!

Ekonominin ‘çok açık’ şekilde yeniden dengelemesine ihtiyacı olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, teşebbüs hürriyeti, dalgalı kur sistemi, serbest kambiyo rejimi ve dışa açık kurallı ekonomi sistemini benimseyen bir modelle ilerleyeceklerini belirtti.

Piyasa mekanizmalarının işlevselliğini daha fazla artırmak ve finansal istikrarı şekillendirmek için atılan adımlar ile sıkılaşmanın devam edeceğini vurgulayan Bakan Şimşek, reel sektörü desteklemenin en önemli vazifeleri olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, özel bankaların yalnızca tüketici kredilerine başvuru yaptığı dönemin geride kaldığına dikkat çekerek reel ekonominin desteklenmesi için ise "üstümüze düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Gözler Merkez Bankası’nda

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Merkez Bankası’nın faiz kararı ise piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Dolar, ABD ekonomisinin gücünü koruduğu için faiz oranlarının yüksek seyredeceği beklentisi ile Çin'de güç kaybeden ekonomik toparlanmanın dolara olan talebi artırması ile başlıca para birimleri karşısında art arda olacak şekilde beşinci haftayı kazanımla bitirmeye böylece de 15 ayın en uzun kazanım dizisine sahip olmaya hazırlanıyor.

Yorumlar (0)