YÖK'ten 'üniversitelerde yüz yüze eğitim' iddiasına ilişkin açıklama

YÖK tarafından üniversitelerin 1 Ekim tarihi itibarıyla yüz yüze eğitim ile açılacağı iddialarının doğruluğunun bulunmadığını, Sağlık Bakanlığı'nın verdiği uzaktan eğitim tavsiye kararının ardından yüz yüze eğitimin tekrar gündeme gelmediği kaydedildi.

EĞİTİM 29.09.2020, 01:25
YÖK'ten 'üniversitelerde yüz yüze eğitim' iddiasına ilişkin açıklama

Yüksek Öğretim Kurumu, üniversitelerin açılmasına ilişkin "Sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu tavsiye kararını üniversitelere bildirmesinin ardından bu konu yeniden gündeme gelmemiştir." ifadelerine yer verdi.

YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç açıklama yaptı: Koronavirüs tedbirleri dahilinde üniversitelerin açılması yönünde karar verilmiştir. Üniversiteler 1 Ekim'in ardından akademik takvimlerini yüz yüze olacak şekilde hazırlayabilirler' şeklindeki paylaşımlar bulunmaktadır ve kimi gazeteciler ise bu açıklamanın doğruluğunu teyit etmek istemişlerdir."

"Böyle bir açıklama yok"

"Başkan'ın bu türden bir açıklaması bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği tavsiye kararının üniversitelere bildirilmesinin ardından bu konu yeniden gündeme gelmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)