YÖK Başkanı: “Ukrayna’dan 3 bin üniversite öğrencisi geldi”

YÖK Başkanı Özvar, Ukrayna’da patlak veren savaş sebebiyle 3 bin üniversite öğrencisinin Türkiye’ye geldiğini ve bu öğrencilere yatay geçişte kolaylık sağlanacağını açıkladı. Özvar, yatay geçiş başvurularının internet üzerinde devam ettiğini belirterek “Bu başvuruların sayısının kaçı bulacağını öngörmemiz şu anda mümkün değil.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM 11.03.2022, 18:05 13.03.2022, 09:34
YÖK Başkanı: “Ukrayna’dan 3 bin üniversite öğrencisi geldi”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, iş birliği protokolü imza töreninde konuştu. Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Özvar’ın konuşması, Ukrayna’dan Türkiye’ye yatay geçiş yapan üniversite öğrencileri hakkındaydı. 



“Yatay geçişler için başvuru sayfası açık”

Erol Özvar, Ukrayna’dan gelen ve/veya gelecek olan öğrencilerin yatay geçiş başvurusunda bulunması amacıyla açılan sistemi şu cümlelerle duyurdu: “Kurulumuz, Ukrayna’da okuyan öğrencilerimizin öncelikli olarak ülkemizdeki üniversitelere geçiş yapabilmesi için çevrim içi yatay geçiş sistemini açtı. Yatay geçiş şartlarını yerine getirenlerin ülkemizdeki devlet üniversitelerine yerleşme imkanı bulunuyor. Şartları karşılamayan öğrencilerimiz ise kurul olarak karar verdiğimiz, özel öğrenci statüsüne yerleştirilecek.”



“Öğrenciler üniversite başvurusunda bulunabilecek”

“Ukrayna’dan gelen öğrencilerimiz üniversite başvurularında bulunabilecek. Öte yandan ülkemize gelecek olan öğrencilerin üniversiteleri, bölümleri, sınıfları ve diğer bilgileri bizler için önemli. Bu sebeple öğrencilerimizin öğrenim bilgilerini net olarak internet üzerinden beyan etmeleri gerekiyor. Sayfa üzerinden yapılan başvurular devam ediyor. Bugün itibarıyla 3 bin başvuru var. Hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamaktan yanayız.”

Yorumlar (0)