YKS tercih sonuçları açıklandı: Tercih yapanların yüzde 85'i yerleşti

Tercih başvurularının tamamlanmasından sonra 2021 yılının YKS tercih sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden açıklandı. 

EĞİTİM 31.08.2021, 09:43
YKS tercih sonuçları açıklandı: Tercih yapanların yüzde 85'i yerleşti

Üniversite tercih başvurularının 20 Ağustos 2021 günü tamamlanmasının ardından adaylar, 2021 YKS tercih sonuçları için beklemeye geçti.

ÖSYM Başkanı Aygün duyurdu

Üniversite adayları, yerleşecekleri üniversiteyi öğrenmek için gün sayarken, ÖSYM'den beklenen açıklama bugün yapıldı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 2021 YKS tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sonuçları öğrenebilecek.

“Tercih yapanların yüzde 85,80’i yerleşti”

Sonuçların adayların kendilerine ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Halis Aygün, "Ülkemizin geleceği değerli gençlerimiz, üniversite hayatına bu ilk adımınızda sizleri tebrik ediyor, üniversite yaşamınızda başarılar diliyorum. Eminim ki yerleşemeyen gençlerimiz de isteklerine gayret ve azimle mutlaka ulaşacaklardır." açıklamasını yaptı.

Öte yandan ÖSYM Başkanı Aygün, "YKS'de tercih yapan adayların yüzde 85,80'i bir programa yerleşti." ifadesini kullandı.

Kayıt tarihleri

ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan bildiriye göre, yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve hiçbir adayın adresine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarında, bir programa kayıt hakkı tanınan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül arasında, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021'de gerçekleştirilecek.

Adayların kayıt için; yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye, açıklanan süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıtlarını gerçekleştiren adaylar, üniversitelerinin açıkladığı tarihe ve belgelere göre işlem yapacaklar.

YÖK Başkanı Özvar: ‘Aramıza hoş geldiniz’

YKS sonuçlarının açıklamasından sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.

2021-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla bir programa kaydolma hakkı kazanan adayları ve ailelerini tebrik ettiğini belirten Özvar, "Aramıza hoş geldiniz." sözlerini kullandı ve şunları söyledi:

"İlk yerleştirme işlemleri sonucunda bir programa yerleşemeyen gençlerimizin de üzülmemelerini ve ümitsizliğe kapılmamalarını öneririm. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme ve daha sonra bu yıla özel olarak yapılmasını kararlaştırdığımız ikinci ek yerleştirmelerde şansınızın sürdüğünü özellikle hatırlatmak isterim.”

Yorumlar (0)