YKS tercih sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlara, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden erişim sağlanabilecek.

EĞİTİM 06.08.2019, 12:54 06.08.2019, 13:12
YKS tercih sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Değerli gençlerimiz, milletimizin sizlerden beklentisi büyük. Ülkemizin yarınları sizlersiniz. Üniversite hayatına attığınız bu adımda başarılar diliyorum. Tercihlerine yerleşemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle elbet ulaşacaklardır. 2019-YKS tercih sonuçlarının sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını dilerim. Adaylarımız sonuçlarına 'https://sonuc.osym.gov.tr/' sayfamızdan ulaşabilirler." 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde bulunan duyuruda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. 

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden erişim sağlayabilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

Kayıt işlemleri 19-23 Ağustos'ta

Sonuçlara göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihlere göre işlemlerini gerçekleştirecekler.

Yorumlar (0)