Yeni eğitim-öğretim yılı "uzaktan" başladı

Uzaktan eğitim ile başlayan yeni eğitim-öğretim yılı için okullarda İstiklal Marşı okundu ve ilk ders zili çaldı. Öğrenciler televizyon başında eğitime başladı.

EĞİTİM 31.08.2020, 09:56 31.08.2020, 13:18
Yeni eğitim-öğretim yılı "uzaktan" başladı

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından, yeni eğitim öğretim dönemi televizyon üzerinden TRT EBA, internet üzerinden ise EBA.gov.tr ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlatıldı.

31 Ağustos Pazartesi günü başlayan uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma günü sona erecek ve 2 günlük aranın ardından 21 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime geçilecek. Yüz yüze eğitimin ise "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde yapılması planlanıyor.

İstiklal Marşı okundu, ilk ders zili çaldı!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi (küresel salgın) sebebiyle uzaktan yapılacak yeni eğitim öğretim dönemi, sabah 09.00'da tüm okullarda İstiklal Marşı'nın okunması ve ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

Yeni uzaktan eğitim konuları hazırlanırken, pandemi nedeniyle öğrencilerin evlerine çekilmek zorunda kaldığı dönemlerde işlenemeyen konular dikkate alındı. Bir üst sınıfın konuları yerine öğrenciler, 2019-2020 eğitim öğretim yılında eksik kalan konuları EBA TV'den izliyor.

2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi derslerinin önemli konuları TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanıyor. Böylece öğrenciler 21 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime başladıklarında eksiklerini giderme noktasında altyapı almış olacak.

Canlı dersler için örnekler hazır

İnternetten, EBA.gov.tr üzerinden sunulacak altyapıyla, açık kaynaklı diğer özel platformlar ve özel okulların kendi hazırlayacakları platformlar üzerinden tüm öğretmenler canlı ders verebilecek ancak öğrenci-öğretmen buluşması gerçekleşmediği için canlı dersler büyük oranda yapılamayacak.

Tek öğretmen ile eğitim gören öğrenciler ise nispeten diğer sınıflara göre daha şanslı. İlkokul 2, 3 ve 4. sınıfların öğretmenleriyle tanışıyor olması, tek öğretmenden eğitim alıyor olması, öğretmenlerin velilerle kurduğu WhatsApp grupları gibi imkânlar sebebiyle öğretmenler kişisel olarak öğrencileri üzerinde planlama yapabiliyor. Ancak Lise 1'e yeni başlayan bir öğrencinin okul yönetimini, öğretmenlerini, hangi dersleri göreceğini bilmiyor olması, eba.gov.tr ya da diğer özel platformlardan ders görememesine neden oluyor.

İşin aslı her şey büyük oranda yüz yüze eğitime bakıyor. Yüz yüze eğitimin ise, 21 Eylül Pazartesi günü "aşamalı ve seyreltilmiş uygulamalar" ile başlatılması hedefleniyor.

Hedeften sapma olup olmayacağı ise salgının yayılım hızı ve velilerin öğrencisini okula gönderip göndermeme ile ilgili alacağı karara bağlı.

Yorumlar (0)