Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesi açılıyor

Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesi olarak dikkat çeken İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer alacağı törenle hizmete açılacak. 

EĞİTİM 12.08.2022, 12:11 13.08.2022, 08:41
Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesi açılıyor

12 sene önce kurulan ve 15 bin öğrencisi, 11 fakültesi, 236 idari personeli, 1086 akademisyeni ve 150’yi aşkın lisans ve lisansüstü programı ile hizmete devam eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi, dev kütüphanesine kavuşuyor. 28 bin metrekare alana sahip olan Ziraat Bankası Kütüphanesi, 7 kattan oluşuyor. Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Ziraat Bankası Kütüphanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle faaliyete başlayacak. 

Geniş imkânları ile hayranlık uyandırıyor

Aynı anda 3 bin kişiyi ağırlayabilecek olan kütüphanede 1 milyon cilt basılı kitap yer alabilecek. Kapasitesi ve geniş imkânları ile hayranlık uyandıran dev kütüphane, 93 milyon lira bedelle inşa edildi. Modern kütüphanecilik anlayışı referans alınarak tasarlanan yapı, ‘akıllı ve engelsiz bina’ olarak tasarlandı. Günün her saati vatandaşları ağırlamaya devam edecek olan Ziraat Bankası Kütüphanesi’nde tekli ve çoklu çalışma masaları, sesli ve sessiz salonlar, grup halinde çalışma odaları, minderli oturma tribünü, puflu oturma alanları gibi pek çok çalışma ve dinlenme bölümü yer alıyor. Bunun yanı sıra kütüphanede kullanıcı dolapları, akıl oyunları alanı, konferans salonları, mescitler, kapalı otopark ve kantin de bulunuyor. 

Söyleşi ve konferanslara da ev sahipliği yapacak

Öğrencilerin ve akademik personellerin buluşma adresi olacak olan Ziraat Bankası Kütüphanesi’nden tüm vatandaşlar rahatlıkla istifade edebilecek. Bugün hizmete açılacak olan kütüphanede aynı zamanda konferans ve söyleşi programları da düzenlenecek. Etkinliklere katılan vatandaşlara kurabiye, kahve ve çay gibi çeşitli ikramlar da yapılacak. 

Yorumlar (0)