Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı tarafından dikkat çeken Suriye açıklaması yapıldı. Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada; "Milyonlarca Suriyeli vatandaşa geçici koruma olanakları veren Türkiye, mültecilerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleri için uygun koşulların sağlanması ve ihtilafa BM Güvenlik Konseyi’ne ait 2254 sayılı karar ile ortaya konulan yol haritası dahilinde çözüm bulunması yönündeki çalışmalara aktif katkısını devam ettirmektedir" İfadelerine yer verildi. Diğer yandan, Türkiye’nin sahada ateşkesin muhafaza edilmesi için öncü rol oynadığının üzerinde duruldu.

GÜNDEM 12.08.2022, 12:54
Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Suriye ihtilafı konusuna ilişkin basında gündeme gelen haberler hakkındaki sorulara yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklama şöyle;

"En fazla çabayı Türkiye gösterdi"

Türkiye, Suriye ihtilafının en başından itibaren bu ülkede yaşanan krize halkın meşru istekleri doğrultusunda çözüm bulunması adına en fazla çabayı gösteren ülke olmuştur.

Bu kapsamda, Türkiye sahada ateşkesin korunarak devam etmesinde ve Astana ile Cenevre süreçleri aracılığıyla Anayasa Komitesi'nin inşa edilmesinde öncü bir rol oynamış, muhalefet ile Müzakere Heyetine siyasi süreç içinde tam destek olmuştur. Halihazırda, rejimin ayak sürümesi sebebiyle bu süreç şu an ilerlememektedir. Dün, Sayın Bakanımızın da ifade ettiği hususlar da bu duruma işaret etmektedir.

"Türkiye’nin aktif katkısı devam etmektedir"

Milyonlarca Suriyeli vatandaşa geçici koruma olanakları veren Türkiye, mültecilerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleri için uygun koşulların sağlanması ve ihtilafa BM Güvenlik Konseyi’ne ait 2254 sayılı karar ile ortaya konulan yol haritası dahilinde çözüm bulunması yönündeki çalışmalara aktif katkısını devam ettirmektedir.

"Türkiye, kalıcı bir çözüm yolu bulunması için çaba göstermeye devam edecek"

Türkiye, uluslararası toplumun bütün paydaşları ile iş birliği içinde bu ihtilafa Suriyeli vatandaşların beklentileri kapsamında kalıcı bir çözüm yolu bulunmasına ilişkin çabalara güçlü bir şekilde katkı sağlamayı sürdürecektir.

Suriye halkı ile dayanışmamız devam edecektir.

Yorumlar (0)