Stajyer rektör görevine başladı!

Bir günlüğüne BŞEÜ Rektörü olan 12'inci sınıf öğrencisi Hüseyin Can Turan, sabah okuldan makam aracıyla alınarak bir günlüğüne rektörlük koltuğuna oturdu.

EĞİTİM 17.10.2019, 13:17
Stajyer rektör görevine başladı!

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Hüseyin Can Turan sabah okuldan rektörlük makamına ait makam aracıyla alınarak, bir günlüğüne BŞEÜ (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi) Rektörlük koltuğuna oturdu.

Bilecik Valiliğinin projesi

Bilecik Valiliği tarafından başlatılan bir proje kapsamında, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Hüseyin Can Turan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörlük koltuğuna bir günlüğüne oturdu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ile bir gün geçiren ve üniversitenin işleyişine ilişkin tecrübe edinen 12'inci sınıf öğrencisi Hüseyin Can Turan, çok özel bir günü deneyimleme fırsatı buldu.

Sabah saatlerinde makam aracıyla okulundan alınan Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan'ı rektörlük girişinde görevli personel karşıladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile makam odasında bir araya gelen Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan, Prof. Dr. İbrahim Taş’ın üniversitenin genel işleyişi ve üniversitenin yürüttüğü çalışmalar hakkında yaptığı bilgilendirildi.

Senato toplantısına katıldı

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurgül Özbay, Prof. Dr. Harun Mindivan, Prof. Dr. Hanife Mut ve Üniversite Genel Sekreteri Alper Yıldırım ile de tanışan Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan, Senato Toplantısına da katılarak işleyişi gördü.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ile kampüsü gezen Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan, üniversite yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yedi ve okul takımları için sporcu seçmelerine katılan öğrencileri izledi.

Duygularını paylaştı

Günün sonunda duyguları sorulan Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan, kendisine bu deneyimi yaşama fırsatı sundukları için Bilecik Valisi Bilal Şentürk’e ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkür etti.

Lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversite sınavına hazırlandığını söyleyen Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan, beklediğinden de yoğun bir gün geçirdiğini, üniversitenin işleyişi hakkında fikir sahibi olduğunu ve yaşadığı bu günün gelecek hayatında kendisine yol gösterecek çok güzel bir deneyim olduğunu söyledi.

Koltuğunu bir günlüğüne devreden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise, Bilecik Valiliği tarafından, öğrencilerin aidiyet duygusunun ve motivasyonlarının artırılması, kamu idaresi hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamak ve meslek seçimi konusunda yol göstermek amacıyla gerçekleştirilen uygulamayı son derece anlamlı bulduğunu dile getirdi. Stajyer Rektör Hüseyin Can Turan’la birlikte geçirdikleri gün boyunca yönetimin her kademesinde işleyişi birlikte takip ettiklerini ve faydalı olduğunu düşündüğü bir gün geçirdiklerini belirten Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Yorumlar (0)