Selçuk'tan "telafi eğitim" açıklaması!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimlerin Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde devam edeceğini açıkladı.

EĞİTİM 25.05.2020, 13:01 25.05.2020, 13:18
Selçuk'tan "telafi eğitim" açıklaması!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz." açıklamasında bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslektaşlarıyla yüz yüze buluşmaya gidemediği illere teknolojik imkanlarla ulaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda video konferansla 14'üncüsü yapılan "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları"nın bu seferki bölümü Mardin oldu.

Video konferans yoluyla görüşme yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu zor günlerde öğretmenler olarak bizler toplumun yaralarını sarmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullanarak, daha iyisini yapmaktaki çabaları için meslektaşlarına teşekkür etti.

"Bizim görevimiz çocuklarımıza hizmet etmek"

Video konferansa Artuklu'dan bağlanan Nevin Çete'nin oğlu Deniz, EBA'da yaz dönemindeki hazırlıklar için Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a teşekkürlerini iletti.

Deniz Çete'nin "Siz bizi bizden daha çok düşünüyorsunuz. Ben yaz aylarını yok saymıştım. Sizin bu yaptığınız şey için minnettarım." sözleri üzerine Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim görevimiz çocuklarımıza hizmet etmek." cevabını verdi.

Telafi eğitimleri...

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, buluşmada Yeşilli ilçesinden Orhan Kesim'in de telafi eğitimine ilişkin sorusunu cevapladı. Sürecin takip edildiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu bilgileri verdi:

"Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz." 

"Yaptığınız iş alkışa değer"

Kızıltepe ilçesinde öğretmenlik yapan İsmail Bozdağ ise uzaktan eğitimle ilgili düşüncelerini şu ifadelerle açıkladı:

"Çok kısa bir zaman diliminde sizin başı çektiğiniz bir ekip dünyada görülmemiş bir refleksle yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişin altyapısını oluşturdu ve uzaktan eğitimi hayata geçirdi. Uzaktan eğitim konusunda belki 10 yıl sonra gelebileceğimiz bir noktaya 1 ayda geldik. Bu salgın sürecinde sağlık personelini alkışladık, destekledik. Ben yaptığınız bu işin de bir alkışa değer olduğunu düşünüyorum."

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslektaşları ile beraber kendisini alkışlayan İsmail Bozdağ'a bunun hep birlikte başarıldığının altını çizdi.

Selçuk, minik öğrenci için geri döndü!

Video konferansın bitiminde meslektaşlarıyla vedalaşırken birinci sınıfa giden Derya Göktaş isimli öğrencinin konuşamayacağını düşünerek ağladığını gören Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tekrar yerine dönerek, "Seni biz ağlatır mıyız kuzum, hiç merak etme sen." sözleriyle yeniden yayına bağlandı. 

Bunun üzerine Derya Göktaş, "Sınıfımdaki arkadaşlarımın ve öğretmenimin selamları var. 'İçimdeki okul sesleri' kitabınızı da çok sevdim." şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Derya Göktaş isimli minik öğrenciyle, "Öğretmenine de arkadaşlarına da çok selam söyle. Seni sevgiyle öpüyorum güzel yavrum benim, Allah'a emanet olun." diyerek vedalaştı.

Yorumlar (0)