Selçuk, eğitim verilmeyecek okulları açıkladı!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'daki deprem sonrası hasar tespit edilen 80 okulda eğitim yapılmayacağını açıkladı.

EĞİTİM 02.02.2020, 13:06
Selçuk, eğitim verilmeyecek okulları açıkladı!

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli deprem sonrası hasar tespiti yapılan 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını, bu okullar için yıkım kararı verildiğini açıklayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu okulların yıkımına karar verildi. Bu okulların 32'si Elazığ'da, 27'si Malatya'da, 14'ü Adıyaman'da, 7'si Diyarbakır'da..." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kanal 7 Televizyonu'nda canlı yayınlanan programda, eğitim gündemine ilişkin açıklamalar yaptı, gündemi değerlendirdi ve soruları cevapladı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'daki depremden hemen sonra bölgede yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda hasar gören eğitim kurumlarının belirlendiğini söyleyerek, "Hasar tespit çalışmalarımız sonucunda bölgede yaklaşık 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacak. Bu okulların yıkımına karar verildi. Bu okulların 32'si Elazığ'da, 27'si Malatya'da, 14'ü Adıyaman'da, 7'si Diyarbakır'da. Bu okulların hangi süreçte nasıl yapılacağına ilişkin kararlarımızı almış bulunuyoruz." bilgisini verdi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hem hayırseverlerin katkısı hem de millî bütçeden ayrılan kaynakla okullara ilişkin ihtiyaçların tamamını çok kısa sürede gidereceklerini ifade etti.

Yabancı dil öğretiminde ana dilin önemine vurgu yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkçe 4 dil becerisinin ölçülmesine ve Türkçe Söz Varlığı Projesi'ne ilişkin çalışmaları açıkladı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İlk defa, yabancı dil öğretmenlerinin öğretmen olabilmek için de 4 beceriye dayalı testten geçme koşulunu hazırlıyoruz şu anda. Sadece gramer temelli bir sınav değil konuşma, okuduğunu anlama, dinlediğini anlama gibi becerilere bakacağız." diye konuştu.

Tatil süreleri

Ara ve yaz tatillerinin sürelerine ilişkin bir soru üzerine Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatillerin asıl sebebinin öğretmen eğitimleri olduğunu kaydetti.

Ara tatillerde öğretmenlere yönelik verimli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de 180 iş günü var. Bu Avrupa Birliği'nde 200-210 gün, Japonya'da 240 iş günü okul var. Öğrenci için 3 ay yaz tatilini şahsen uzun buluyorum. Aklınıza gelen ilk 30 ülkeyi sayın. Hiçbirisinde bu kadar uzun bir tatil yok. Azami 1,5 ay civarında tatil var. Bunun hemen sayısını artırmak da bana göre doğru değil. Türkiye'nin kaliteyi çalışıp ondan sonra bunu artırmaya doğru bir yolculuğa ihtiyacı var."

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yaz tatili ve ara tatil sürelerine ilişkin planlamanın aynen devam edeceğini de dile getirdi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açık olduğu sürenin genişletilip genişletilmeyeceğine dair bir soruya, "Şu anda yok, bu şekilde devam edecek. Bunun zamanı var. Yaz tatilini 15 gün kısalttık, ileride belki bir 15 gün daha kısalabilir. Çok nitelikli bir hale getirelim bu süreci, sonrasında artış ayrı konuşulur." cevabını verdi.

Yorumlar (0)