ÖSYM önce paylaştı, sonra geri çekti: 2023 YKS ne zaman?

Gelecek yıl yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili takvimi paylaşan ÖSYM, sınavın 17-18 Haziran tarihlerinde düzenleneceğini sitesinden duyurmuştu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "Seçim ve sınav takvimi üst üste gelemez." şeklindeki açıklamasının ardından ÖSYM'nin sitesindeki sınav takviminin geri çekildiği görüldü. 2023 YKS'nin net tarihi ile ilgili ÖSYM'den gelecek açıklama bekleniyor.

EĞİTİM 25.11.2022, 21:22 27.11.2022, 09:01 Hakan Öksüz
ÖSYM önce paylaştı, sonra geri çekti: 2023 YKS ne zaman?

2023'te yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili takvim merak ediliyordu. Milyonlarca öğrenci, ÖSYM tarafından yapılacak açıklamayı bekliyordu. 2023 YKS'nin 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacağını duyuran ÖSYM, öğrencileri şaşırttı. Sınav tarihi ile seçim takviminin üst üste gelmesi hakkında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e soru yöneltildi. Çelik ise prensip olarak seçim ve sınav takviminin üst üste gelemeyeceğini belirtti.

Yeniden değerlendirilmeye alındı

Ömer Çelik'in açıklamasının ardından harekete geçen ÖSYM, sınav takvimi ile ilgili yeni bir değerlendirme yaptı. ÖSYM, daha önce sitesi üzerinden paylaştığı sınav takvimini geri çekti. Konuya ilişkin ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmedi ancak sınav takviminin yeniden değerlendirilmeye alındığı kaydedildi.

2023 LGS ne zaman?

2023 yılında yapılacak üniversite sınavı tarihine ilişkin son açıklama bekleniyor. Öte yandan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili kesin tarihler de bekleniyor. LGS'nin, haziran ayının ilk haftası yapılacağı konuşuluyor.

Yorumlar (0)