Portakallar attı, Enner Valencia yanıtladı

Dünya Kupası'nda A Grubu maçında Hollanda ile Ekvador karşı karşıya geldi. Hollanda'nın maçın başında bulduğu gole, Fenerbahçe'de top koşturan Ekvadorlu Enner Valencia yanıt verdi. Mücadele 1-1'lik sonuçla noktalandı. İşte A Grubu'ndaki son durum...

SPOR 25.11.2022, 21:39 26.11.2022, 16:30 Hakan Öksüz
Portakallar attı, Enner Valencia yanıtladı

Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda A Grubu maçında karşılaşan Hollanda ile Ekvador, puanları paylaştı. Maça hızlı başlayan Hollanda, henüz 6'ncı dakikada Cody Gakpo ile 1-0 öne geçti. Grubun ilk maçında Senegal filelerini de havalandıran Gakpo, Ekvador maçını da boş geçmedi. 

Valencia yine attı

İlk yarının kalan kısmında Hollanda kalesine yüklenen Ekvador, 45+3'te Estupinan ile aradığı golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. İkinci yarıya hızlı başlayan Güney Amerika temsilcisi Ekvador, 49'da Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia'nın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Turnuvada çıktığı ikinci maçında 3'üncü defa golle buluşan Valencia, büyük sevinç yaşadı.

Hollanda zirveyi bırakmadı

Beraberlik sayısının ardından etkili ataklarla Hollanda kalesine yüklenen Ekvador, skoru değiştirecek sayıyı bulamadı. Hollanda da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçların ardından A Grubu'nda 4 puana ulaşan Hollanda, averajdan dolayı kendisiyle aynı puana sahip Ekvador'un önünde yer aldı. 

Gruptaki son maçlar 29 Kasım'da

İki maçta puanla buluşamayan Katar, turnuvadan elenen ilk takım oldu. Grupta 29 Kasım Salı günü oynanacak maçlar, üst tura çıkacak ekipleri belirleyecek. Ekvador ile kozlarını paylaşacak olan Senegal, galibiyet alarak son 16 turuna yükselmeye çalışacak.

Yorumlar (0)