Mebbis Sistemi ve Özellikleri

olan Mebbis sistemi bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrencilerin okula kayıt olmasından başlayarak mezuniyetine kadar giden tüm süreçlerin incelenebildiği ve kayıt edildiği bir sistem olan mebbis,

EĞİTİM 19.06.2020, 23:59
Mebbis Sistemi ve Özellikleri

2007 yılından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri adı altında kullanıcılara sunulan bir sistem olan Mebbis sistemi bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrencilerin okula kayıt olmasından başlayarak mezuniyetine kadar giden tüm süreçlerin incelenebildiği ve kayıt edildiği bir sistem olan mebbis, bilgi işlem dairesi başkanlığı tarafından geliştirilen ve kontrol edilen özel bir yazılımdır. Mebbis sistemi aynı zamanda e-okul sistemi, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, sınav bilgileri, devamsızlık işleme, merkezi olarak yapılan sınav işlemleri, başvuru tercih işlemleri, takdir, teşekkür, onur belgesi gibi belge işlemleri, ders programlarını belirlenmesi, alınan belgeler, sınıf ve şube ortalamaları, , modül girişleri, sunucular, e-okul sistemi kontrol mekanizma gibi çok geniş bir alanda hizmet vermekteler.

Kullanıcı Adı ve Şifre

Her öğrencinin, her öğretmenin, her kullanıcının, her yönetici için ayrı bir kullanıcı adı ve şifresinin yer aldığı mebbis sistemi öğretmenler için ayrı bir platform, öğrenciler için ayrı bir platform olarak hazırlanmıştır. Herkesin erişim alanının farklı olduğu bu sistem üzerinde yöneticiler tüm alanlara erişim sağlayabilmektedir. Her kullanıcı kendi ilgi alanı ile ilgili olan sayfalara erişim sağlayarak düzenleme yapabiliyor, kendi alanında ilgili olan bölümleri değiştirebiliyor. Yöneticilerin sistemin tamamına hakim oldukları mebbis sitemi günümüzde de geliştirilmeye devam edilen bir yönetim sistemidir.

Yönetici Erişim Alanları

Diğer kurumlara ait yönetim sistemleri ile birleştirilmek için çalışmaları devam eden mebbis sistemi ile birleştirmek için özel çalışma yapılmaktadır. Üniversite sistemleri, açık öğretim sistemleri, açık öğretim kurumları, burs işlemleri, halk eğitim işlemleri gibi farklı alanlarında entegre edildiği ve günümüzde Türkiye’deki en geniş teknolojik yazılım sistemi olarak kullanan ve mebbis sistemi özel güvenlik yazılımları ve siber güvenlik yazılımları ile korunmaktadır. Her paydaşa ve her kullanıcıya özel bir güvenlik alanı içerisinde kullanıcı adı ve şifrenin tanımlandığı mebbis sisteminde her okul yöneticisinin ve şube müdürünün kontrol ettiği ve sorumlu olduğu alan farklıdır. Bu nedenle ilgili kullanıcılara yönelik olarak yapılan çalışmalarda fonksiyonel kullanım imkanı sağlanmıştır.

Yorumlar (1)
Samet Güner 4 yıl önce
Mebbis sitemine giriş yapmak için https://www.teknostation.net/mebbis-ogretmen-girisi-ekrani-2204/ sayfasındaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.