MEB, okullardaki tüm etkinlikleri iptal etti!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler iptal edildi.

EĞİTİM 12.03.2020, 12:16 12.03.2020, 13:21
MEB, okullardaki tüm etkinlikleri iptal etti!

Millî Eğtiim Bakanlığı (MEB), okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin illere yazı gönderdi. Sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara da izin verilmeyecek.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından iptal edildi. 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hubey elayetine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının komşu ülkeler de dahil olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde arttığı hatırlatıldı.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızla yayıldığı yönünde bilgiler verildiğine dikkat çekilen yazıda, bu kapsamda Türkiye'de ilgili makamlar tarafından gerekli koruma ve kontrol tedbirlerinin alındığı anımsatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda da alınması gereken tedbirlerin sıralandığı yazıda, şöyle denildi:

 "Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir."  

Millî Eğitim Bakanlığının yazısında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinlik müracaatlarına izin verilmeyeceği ve konuyla ilgili tedbirlerin valilikler tarafından alınacağı belirtildi.

Yorumlar (0)