Yunanlardan akıl almaz yöntem: İnsanlık sınırını zorladılar!

Yunan güvenlik güçleri, göçmenlere müdahale sırasında attıkları gaz bombalarının daha fazla etki etmesi amacıyla açık alanda fan çalıştırmaya başladı.

DÜNYA 12.03.2020, 12:17 12.03.2020, 12:20
Yunanlardan akıl almaz yöntem: İnsanlık sınırını zorladılar!

Türkiye, göçmenlerin Avrupa'ya geçebilmelerini sağlamak için sınır kapılarını açtı. Bunun üzerine Türkiye-Yunanistan sınırında başlayan yoğun göçmen hareketliliği devam ediyor. 

Göçmenler, Avrupa'ya geçebilmek için Yunanistan sınırında 14 gündür bekleyişini sürdürüyor. Yunanistan sınır birlikleri, geçişleri önlemek için sık sık göçmenlere biber gazı ve tazyikli suyun yanı sıra, ölüm ve yaralanmalara yol açan plastik ve gerçek mermilerle müdahale ediyor.

Yunanistan güvevlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 haftada 2 bin 500'e yakın göçmen yaralandı. Pakistan uyruklu Muhammed Gulzar, Silahla vurulan Fas uyruklu Adil Ghazzal ve Suriye uyruklu Muhammad Arab hayatını kaybetti. 

Yunanistan, insanlık sınırını zorlayan yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Yunanlar, uzun zamandır Türkiye tarafına doğru esen rüzgarın yön değiştirmesi sebebiyle bir aracın arkasına yerleştirilmiş fanı çalıştırmaya başladı.

Yunan güvenlik güçleri, attıkları gaz bombalarının kendilerine dönmesinin ardından askerî bir aracın arkasına monte edilen fanı çalıştırdı. Böylece, göçmenlere müdahalede kullandıkları orantısız gücün etkisini artırmayı hedeflediler. 

Yunanların, gazı atmalarının ardından fanı çalıştırmaları görüntülendi. 

Sınırın yakınlarında bulunan göçmenlere sürekli biber ve göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulunan Yunanistan'ın, etkiyi artırmak amacıyla son kullanma tarihi geçmiş gazlar kullandığı belirlenmişti. 

Yorumlar (0)