MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim kurumlarından motorlu araç sürücü kursları ve çok sayıda eğitim kurumunun yüz yüze eğitim faaliyetlerine başlayabileceklerini duyurdu.

EĞİTİM 05.01.2021, 00:30
MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması

MEB, özel eğitim kurumlarına ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın imzasının bulunduğu yazı, tüm illere gönderildi. Global çapta olduğu gibi, mevsim koşullarının da etkisi ile yükseliş gösteren koronavirüs salgını nedeniyle, 5580 sayılı 'Özel Öğretim Kurumları Kanunu' çerçevesinde olan tüm özel öğretim kurumlarında, 20 Kasım 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim-öğretim çalışmalarına ara verildiği anımsatıldı.

Yüz yüze eğitim kararı

Söz konusu yazıda, aynı kanun çerçevesinde bulunan özel öğretim kurumlarından iş makineleri sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon kurumları, hizmet içi eğitim kurumları, mesleki eğitim kurumları, motorlu araç sürücü kursları, özel ulaştırma ve eğitim kurumları 4 Ocak 2021 tarihi itibarıyla ve İçişleri Bakanlığı'nın 30 Kasım 2020 tarihli genelgesinde açıklanan sokağa çıkma yasağına uymak kaydıyla, yüz yüze eğitime devam edilebileceğinin altı çizildi.

Özel öğretim kursları 15 Şubat'ta açılabilir

Özel öğretim kurslarında ise normal eğitime 15 Şubat 2021 tarihinde başlanmasının programlandığı açıklandı.

Bahsi geçen yazıda, yüz yüze eğitime devam edecek olan özel öğretim kurumlarında, eğitim döneminin bitiminde sınav gerçekleştirileceği, sertifika sağlayan kurslarda ise hafta sonu sokağa çıkma yasağına riayet edileceği belirtildi.

Diğer yandan, 5580 sayılı kanun çerçevesinde, çalışır halde olan özel öğretim kurumlarından burs vermeyi amaçlayan kurumların, bursun sağlanacağı öğrenci ya da kursiyer belirlenmesine yönelik sınav yapma süreleri Mayıs 2020'nin sonuna kadar uzatıldı.

Yorumlar (0)