MEB'den pedagojik formasyon eğitimi kararı

MEB’den yapılan açıklamada, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı veya pedagojik formasyon sertifika programını başarılı bir şekilde tamamlayanlar, öğretmenliğe başvurabilecekleri bildirildi.

EĞİTİM 27.08.2021, 17:36 29.08.2021, 09:41
MEB'den pedagojik formasyon eğitimi kararı

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce öğretmeni ve öğretmen adayını ilgilendiren karara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Yükseköğretim Kurulu ile MEB iş birliğiyle açılan ya da açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı veya pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarılı bir şekilde tamamlayanların, öğretmenliğe başvurabilecekleri açıklandı.

Başvuru hakkı iptal edilmişti

29 Haziran 2020 tarihli Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), pedagojik formasyon programını tamamlayanların öğretmenliğe başvuru hakkını iptal ettiğini duyurmuştu.

Ayrıca, YÖK ve MEB iş birliği ile; öğretmenliğe başvurmak için öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programını tamamlama şartı getirilmişti.

Yüksek lisans programı açılmadı

Ancak, kararın üstünden 14 ay geçtiği halde hiçbir yüksek öğretim kurumu tarafından öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı açılmadı.

Bakanlıktan gelen açıklamada, bu nedenden dolayı ortaya çıkacak mağduriyetleri önlemek amacıyla Talim ve Terbiye Kurulu’nun toplandığı açıklandı.

Karar genişletildi

Son yapılan değerlendirmede, 'Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların veya açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programını bitirenlerin, öğretmenliğe başvuru yapabilecekleri' biçiminde kararın genişletildiği duyuruldu.

Yorumlar (0)