MEB'den "öğretmen ataması yok" iddiasına yanıt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, "Yeni atama talebimiz yok." şeklinde bir ifade kullandığı ileri sürülmüştü. Söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını bildiren MEB, öğretmen atamalarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

EĞİTİM 24.12.2022, 16:26 25.12.2022, 12:08 Hakan Öksüz
MEB'den "öğretmen ataması yok" iddiasına yanıt

Öğretmen atamalarına ilişkin yapılacak açıklamalar merakla takip ediliyor. Atama bekleyen öğretmenler, yeni dönemdeki atama kararlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamaları bekliyor. 

Son günlerde bazı basın organlarında ve sosyal medyada paylaşılan haberlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, "Yeni atama talebimiz yok. Atamalarla ilgili yeni bir değerlendirmemiz mevcut değil." dediği iddia edilmişti. Söz konusu haberler sonrası sosyal medyadan eleştiriler gelmişti.

"Çalışmalar sona erince detaylar paylaşılacaktır"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), söz konusu haberlerle ilgili bir paylaşımda bulundu. Bakan Mahmut Özer'in bu şekilde bir açıklamasının olmadığını kaydeden MEB, açıklamasında "Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Öğretmen atamasıyla ilgili çalışmalar sürmektedir. Bu çalışmalar sona erince detaylar paylaşılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)