Bahçeli: Muhalefet, karanlık ve kargaşa hasreti içinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen bir etkinlikte muhalefete ağır sözlerle yüklendi. "Kendilerini yenilemekten bir hayli uzaklar." diyen Bahçeli, "Muhalefet, karanlık ve kargaşa hasreti içinde." yorumunda bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu hakkındaki "Baba-oğul gibiyiz." ifadesini de yorumladı.

SİYASET 24.12.2022, 17:12 Hakan Öksüz
Bahçeli: Muhalefet, karanlık ve kargaşa hasreti içinde

Partisinin genel merkezinde düzenlenen "Siyaset ve Liderlik Okulu 18'inci Dönem Sertifika Töreni"ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin  mesajlar verdi. Siyasetin kaynağının "fikir" olduğunu belirten Bahçeli, "Siyaset, düşünce temelinde yaşatılmalıdır. Bu olmazsa olacak olan fitne ve fiyaskodur." dedi.

"Muhalefetin ahlakı donmuştur"

Konuşmasında muhalefeti yerden yere vuran Bahçeli, "Günümüzdeki muhalefetin ahlakı donmuştur. Akıllarını kiraya vermişlerdir. Zillet içinde kıvranmaktadırlar. Geçmişte ne söylemişlerse aynı sözlere devam ediyorlar, yeni bir şey yok. Kendilerini yenilemekten bir hayli uzaklar. Gelişmeleri yorumlamaktan uzaklar, öte yandan güven de vermiyorlar. Şimdiye kadar Türkiye'nin huzuru için ortaya bir teklif koyan muhalif siyasetçi gördünüz mü? Anlattıkları şeylerden umutlandınız mı?" değerlendirmesinde bulundu.

"Altılı masa, kuru hamaset ile kurşun gibi husumeti birbirine karıştırıyor"

2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılının kutlanacağını hatırlatan MHP lideri, "Bunu taçlandıracak yeni bir anayasa gerekiyor. Zillet ittifakı bu süreçte ne yaptı? Anayasa teklifini gündeme taşımaktan başka bir şey yaptıkları yok. Bununla ilgili bir gayret göremiyoruz. Toplumdaki değişimin farkına varamayan siyaset, amacını yitirmiştir. Altılı masa, kuru hamaset ile kurşun gibi husumeti birbirine karıştırıyor. Muhalefet, karanlık ve kargaşa hasreti içinde. Cumhur İttifakı, bu oyunları bozacaktır." ifadelerini kullandı.

Geride kalan yüzyılda ideolojilerin çarpıştığını ve ekonomik sistemlerin tartışıldığını belirten Bahçeli, "21'inci yüzyılda ise milletler, dinler ve medeniyetler kutuplaştı. Milliyetçilik, yükselen bir değer olarak öne çıktı. Milletini tanımayan ve sevmeyene milliyetçi denemez. Milliyetçi, evvela terör örgütleriyle arasına mesafe koymalıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu'nu eleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Baba-oğul gibiyiz." yorumunda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Saraçhane'de rol yapma derdine düşmüşler. Babayla oğul arasında gelgitli bir süreç var. Bu sürece müdahil olan ablalar da kendilerini öne çıkarmaya çalışmaktadır. Buradaki menfaat çatışması göze çarpmaktadır. Bu tabloda bir aile dramı var. Baba ile oğul arasında çekişme var. Baba ve abla birbiriyle ihtilaflı. Buna zillet demeyelim de ne diyelim? Siyaseti adeta tarla kavgasına dönüştüren akılsız talancılarla niye alakadar olalım?" vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)