MEB'den liseler için 'yüz yüze eğitim' ve 'sınav' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm resmi ve özel okulların 12. sınıflarında yüz yüze eğitim sürecek, hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek.

EĞİTİM 15.04.2021, 20:59 16.04.2021, 18:12
MEB'den liseler için 'yüz yüze eğitim' ve 'sınav' açıklaması

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş ile sınav sürecine dair usul ve esaslar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzası ile 81 kente gönderilen yazıda, ülkemiz genelinde uygulanmakta olan COVID-19 önlemleri çerçevesinde Bilim Kurulu'nun önerileri ve 13 Nisan Salı günü gerçekleştirilen kabine toplantısında yapılan değerlendirmeler neticesinde yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş hususunda bazı yeni kararlar alındığı kaydedildi.

Kurslar hafta sonu açık

Genelge doğrultusunda, 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin süreceği, 12. sınıflar ve mezunlara yönelik olarak düzenlenen yetiştirme ve destekleme kursları ile takviye kurslarının hafta sonu da sürdürüleceği aktarıldı.

Sınavlara da açıklık getirildi

Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği anımsatılarak, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin ilk sınavları 1 Kasım 2020 ile 26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak biçimde ilgili zümreler tarafından hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 'Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları' başlıklı yazıda belirtilen kurallar ve açıklama kapsamında planlanarak uygulanacak.

Meslek liselerinde 12. sınıflar dışında uzaktan eğitime geçiliyor

Teknik ve mesleki Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, spor liseleri, güzel sanatlar liseleri ve çok programlı Anadolu liselerinde 12. sınıflar hariç, alan, meslek dersleri dahil tüm sınıflarda uzaktan eğitime geçilecek. 

Teknik ve mesleki Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinde işletmelerde staj ve beceri eğitimi faaliyetleri, öğrencinin velisinin izli ve işletmece gerekli tüm önlemlerin alınması şartıyla devam edecek.

12. sınıfta bulunan işletmelerde mesleki eğitim dersi ve staj faaliyetlerini okulda gerçekleştiren Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı öğrencilerine yönelik zümre öğretmenler kurulu kararı tarafından belirlenen uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel kazanımlar ise uzaktan eğitim üzerinden verilecek.

Diğer yandan, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan özel eğitim meslek okulları, özel eğitim meslek liseleri ve özel eğitim uygulama okullarının 12. sınıfları ile birleştirilmiş sınıf uygulamasının yapıldığı özel eğitim programı uygulanmakta olan özel eğitim sınıflarının 12. sınıflarında yüz yüze, diğer sınıf kademelerinde ise uzaktan eğitim sürecek. Bu çerçevede, 12. sınıf seviyesinde evde eğitim hizmetinden faydalanan öğrenciler için de veli talebine göre yüz yüze ve uzaktan eğitim devam edecek.

Kapsam dışında kalan liseler için karar

Kapsam dışında kalan diğer özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında kayıtlı olup evde veyahut hastanede eğitim hizmetinden faydalanan öğrenciler için tüm sınıf kademelerinde uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.

Bütünleştirme/kaynaştırma yolu ile öğrenim gören 12. sınıf öğrencileri için destek eğitim odası eğitim çalışmaları yüz yüze veyahut uzaktan eğitimle, diğer sınıf kademelerinde uzaktan eğitim yolu ile devam edecek.

Yorumlar (0)