MEB'den LGS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler

4 Mayıs Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öncesi öğrencileri heyecan sardı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sınav öncesi tavsiyelerin yer aldığı bir broşür hazırladı.

EĞİTİM 02.06.2023, 18:53 Hakan Öksüz
MEB'den LGS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 4 Mayıs Pazar günü yapılacak. Saat 09.30'da başlayacak ilk oturum (sözel) 75 dakika sürecek. Saat 11.30'da başlayacak sayısal oturumu 80 dakika sürecek. Bu oturumda öğrenciler, 40 soruyu cevaplayacak. Sınava 1 milyon 246 bin 429 öğrenci girecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav stresiyle başa çıkabilmeleri adına öğrencilere önerilerde bulundu. Psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler tarafından hazırlanan öneriler, bir broşürle öğrencilere sunuldu. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürde, sınav öncesi öğrencilerin neler yapması gerektiğiyle ilgili öneriler sıralandı.

"Bir önceki gün yorucu etkinlikler yapmayın"

Öğrencilerin, rahatlamak için sınavdan önce arkadaşları ve aileleriyle vakit geçirebileceği kaydedildi. Motivasyonu bozacak kişi ve durumlardan uzak durulması gerektiği vurgulandı. Sınavdan bir önceki günde yorucu etkinliklerin yapılmaması gerektiği, o günün de diğer günler gibi normal akışta geçirilmesi gerektiği ifade edildi. 

Sınav günü yapılacaklar

Sınav günü yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olabilmek için sınava girilecek okula gidilmesi gerektiği vurgulandı. Uyku ve beslenme düzenini sınavdan önce bozmamak ve alışık olunmayan gıdalardan uzak durulması gerektiği kaydedildi. Sınavda istenen belgelerin önceden hazırlanarak evde bir yere konulmasına ve sınav günü evden erken çıkmaya dikkat edilmesi gerektiğine değinildi.

Yorumlar (0)