LGS tarihi belli oldu

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamındaki merkezi sınav tarihi 7 Haziran 2020 olarak belirlendi.

EĞİTİM 24.10.2019, 09:03 24.10.2019, 09:14
LGS tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak açıklandı.

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

LGS sınavında, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm hâlinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli toplam 90 soru yöneltilecek.

Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 80 dakika süre verilecek.

Her ay "örnek soru kitapçığı" yayımlanacak

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 senesinde öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.

Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu sene de her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak sürecek.

Yorumlar (0)