KPSS Öğretmenlik ve A Grubu sınavları yarın yapılacak 

ÖSYM Başkanlığı tarafından açılan 2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik (genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri) ve A Grubu sınavları yarın yapılacak. 

EĞİTİM 31.07.2021, 12:09 01.08.2021, 09:17
KPSS Öğretmenlik ve A Grubu sınavları yarın yapılacak 

ÖSYM Başkanlığı tarafından açılan 2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik (genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri) ve A Grubu sınavları yarın yapılacak. Genel kültür ve genel yetenek sınavları aynı kitapçık içerisinde ve 120 soru olup saat 10.15’te başlayacak. 120 soru için 130 dakika süre verilecek. Bu sınava girecek adaylar 10.00’dan sonra salona alınmayacak. 

Eğitim Bilimleri Sınavı ise çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak ve 14.45’te başlayacak. Adayların bu 80 soruya cevap vermesi için 100 dakika süresi olacak. Bu sınava girecek adaylar 14.30’dan sonra sınav salonuna alınmayacak. 



Covid-19 önlemleri alınacak 

ÖSYM, salgın döneminde tüm sınavlarda olduğu gibi KPSS oturumları için de önlemler aldı. Bu kapsamda sınav binaları ve salonlarının detaylı temizlikleri yapıldı ve dezenfekte edildi.  

Adaylara ve sınav gözetmenlerine sınav öncesinde maske ve dezenfektan dağıtımı yapacak. Fakat isteyen kişiler maske, kolonya ve dezenfektanlarını yanında getirebilecek. Adaylar yanlarında su da bulundurabilecek. Kolonya, dezenfektan ve su şişelerinin dış ambalajları ve kağıtları sökülmüş olacak.  

Covid-19 pozitifler de sınava girecek 

Covid-19 pozitif olan adaylar da sınav merkezlerinde sınava girebilecek. Bu adayların salonları ayrı olacak ve salonda tek kişi olacaklar.  

Sınav görevlileri, adayların Covid-19 durumlarını HES kodları aracılığıyla takip edecek. 



Adaylar ve görevliler dışında kimse okul bahçesine giremeyecek 

Okul bahçelerinde yığılmayı önlemek ve bahçeye çıkacak kişilerin arasındaki sosyal mesafeyi korumak amacıyla sınav görevlileri ve adaylar dışında kimse bahçeye ve okula alınmayacak. Adaylar hem sınav girişinde hem de çıkışında sosyal mesafeye dikkat edecek. 

Nüfus müdürlükleri açık olacak 

Nüfus cüzdanını kaybeden ve geçici kimlik belgesi almak isteyen kişiler için nüfus müdürlükleri yarın (1 Ağustos Pazar günü) açık tutulacak. 

Yorumlar (0)