Gelecekteki sınavlara "programlama" soruları eklenebilir!

Prof. Dr. Oğuz Ergin, veri biliminin artık her alanda kullanıldığını söyledi. Ergin, ilerleyen dönemlerde üniversite sınavlarında, "Bilgisayar Bilimleri ve Programlama" alanında da sorular sorulacağını sözlerine ekledi.

EĞİTİM 11.09.2019, 16:35
Gelecekteki sınavlara "programlama" soruları eklenebilir!

Dünya genelinde veri biliminin her alanda kullanıldığını belirten Prof. Dr. Oğuz Ergin, siyaset bilimi okuyanların dahi programlama öğrendiğini söyledi.

Liselerde verilecek yapay zeka eğitimi için hazırlık yapıldığını aktaran TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ergin, önemli açıklamalar yaptı.

Yapay zeka eğitimi için atılacak öncelikli adımın matematik eğitimi olduğunu ifade eden Ergin, "algoritmik düşünce yeteneği" kazanmanın önemine değindi.

Siyaset bilimi okuyanların dahi programlama ile matematik öğrendiğini belirten Prof. Ergin, bu eğitimin lise döneminde verilmesinin öğrenciler için hayati değer taşıdığını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığının liseli öğrenciler için hazırladığı "yapay zeka eğitimi müfredatı"nın oldukça kapsamlı olduğunu kaydeden Ergin, gençlerin boş vakitlerinde programlama dili öğrenmesi gerektiğini söyledi.

O programlara genellikle ücretsiz ulaşılabiliyor!

Ergin, "veri tablolarını tutmak için kullanılan programlara" artık genellikle ücretsiz olarak ulaşıldığını belirtti.

Gelecekte sınav soruları değişebilir

"Bu alanda çalışacak kişinin sadece bir bilgisayarı olması yeterli." diyen Ergin, ilerleyen dönemlerde üniversite sınavlarında fizik, matematik ve kimya gibi alanların yanısıra  "Bilgisayar Bilimleri ve Programlama" alanında da sorular sorulacak.

Yorumlar (0)