NBA'de yeni sezonda yasak!

2019-2020 sezonunda NBA'de oyuncuların güvenliğini sağlamak amacıyla "ninja stil" saç bandı takılması yasaklandı.

SPOR 11.09.2019, 16:42
NBA'de yeni sezonda yasak!

Nike ve NBA yönetiminin ortak kararıyla sporcular ninja stilinde saç bandı takmasına yasak geldi. Sebep olarak, arkadan çıkan uzantının başka oyuncu tarafından kasıtlı ya da kasıtsız çekilmesinden dolayı yaşanabilecek sakatlıkların önüne geçmeye çalıştıklarını açıkladılar. 

NBA sözcüsü Mike Bass, "Takımlar bandana konusundaki güvenlik, büyüklük, uzunluk ve bunların nasıl bağlandıkları konusundaki endişelerini dile getirdi herhangi bir kural değişikliğini düşünmeden önce bu konuyu ciddiyetle ele almalıyız" dedi.

İleri düzeydeki oyunculardan Miami Heat takımından Jimmy Butler, Minnesota Timberwolves'den Karl Anthony Towns bu saç bantlarını en çok kullanan isimlerin başında geliyor.

Bass, "Oyuncular geçen sezon onları giymeye başaldığında sezon ortasında aksamaya sebep olmasın diye yasaklamak istemedik ancak mayıs ayında takımlara saç bantlarının bu sezon takımların bir parçası olmayacağını bildirdik" ve "ninja stil bantlar NBA oyununun bir parçası değil ve ligde onay sürecinden geçmedi" ifadesinde bulundu.

NBA'nin almış olduğu bu karardan mayıs ayında tüm takımlar haberdar edildi ancak resmi bir kural değişikliği yapılmadan önce saç bandının büyüklüğü ve uzunluğu ile ilgili detaylar NBA Rekabet Komitesi tarafından görüşülecek.
 

Yorumlar (0)