Dünya basınında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 

86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii’nin açılış töreni sadece Türkiye’nin değil dünyanın da ana manşetlerinde ilk sırada yer aldı. İşte o manşetler…

EĞİTİM 24.07.2020, 18:44 Hanife
Dünya basınında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 

86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Cuma namazı kılmak için sadece Türkiye’den değil, yurt dışından da bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen yabancı uyruklu Müslümanlar Ayasofya’da toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de katıldığı namaz, dünya basınında geniş yer verildi.

ABD merkezli Washington Post gazetesi, Ayasofya’da kılınan Cuma namazını, “Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya'da ilk Cuma namazı” başlığıyla okurlara aktarıldı.



"86 yıl sonra ilk kez..."

Yunanistan medyasından Ekathimerini gazetesi ise “Binlerce kişi Ayasofya’da Cuma namazı için toplandı” manşetiyle yer verdi.

Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera’da “Müslümanlar, Ayasofya’da 86 yılın ardından ilk kez dualar okuyor” başlığıyla duyurdu.



"1500 yıldır İstanbul'un kalbinde"

Alman medyasından Deutsche Welle’nin, “Ayasofya’da Cuma namazı” manşetiyle, “Ayasofya, 1500 yıldır İstanbul’un kalbinde bulunuyor” ifadelerine yer verildi.

Çin'in İngilizce yayın yapan haber kanalı CGTN, “İkonik Ayasofya’da ilk Cuma namazı” başlığı ile Ayasofya’daki Cuma namazına yönelik görüntüleri canlı yayınladı.

İngiliz medyasından BBC News ise  “Eski İstanbul müzesi, Müslümanları ağırlıyor” başlığıyla yer verdi.

Yorumlar (0)