Depremzede öğrencilere ek kontenjan

Erdoğan, "Afetzede lise öğrencileri için deprem bölgesinde yer alan kentlerdeki devlet üniversitelerinde, genel yerleştirme haricinde yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan sağlayacağız. Öte yandan, özel üniversitelerdeki her programda bu öğrencilere birer kişilik yer sağlanacak." dedi.

EĞİTİM 09.05.2023, 22:19
Depremzede öğrencilere ek kontenjan

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu.



Eğitim

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Afetzede lise öğrencileri için deprem bölgesinde yer alan kentlerdeki devlet üniversitelerinde, genel yerleştirme haricinde yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan sağlayacağız. Bahse konu öğrenciler, Türkiye çapındaki sıralamanın dışında kendi arasındaki puan önceliğine ve tercih sıralamasına göre ayrılan ek kontenjanlara yerleştirilecek. Öte yandan, özel üniversitelerdeki her programda bu öğrencilere birer kişilik yer sağlanacak.



Siyaset


Bunlar iktidarı halkın gönlüne girmede değil, dışarıda ve içeride birilerinin ardına saklanarak, zorla elde etmekte arayan milli irade düşmanlarıdır. Oradakilerin hepsi kendilerine verilen rolü oynuyor. Biri, bölücülerle gerçekleştirdikleri pazarlığı saklamak için milliyetçilik oynuyor, diğeri sapkınların üstünü örtmek için milli görüşçülük oynuyor.

Sen ne denli yalan konuşursan bay bay Kemal, bil ki benim vatandaşlarım o denli doğru konuşuyor. Bunlarda terör örgütlerine mavi boncuk dağıtma var, huzur ve güven yok. Burada her şey var fakat millet yok. Hiç endişe etmeyin, pazar günü hepsi birden siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldırılacak. Biliyorsunuz ilk önce bay Kemal'di sonra bay bay Kemal oldu. Seçimlerin ardından da vay vay Kemal olarak siyasi yaşamına veda edecek.



Ekonomi

Dünyaevine girecek olan gençlere 150 bin TL faizsiz, ilk iki senesi ödemesiz, dört senelik kredi vererek düğünlerindeki ilk hediyeyi biz takmış olacağız. Her evde minimum bir çalışan olmasını temenni edeceğiz. İlerleyen dönemde 100 milyar dolara ulaşacak bir kaynağı bu şekilde vatandaşımızın emrine sunacağız. Bununla üreticiye, engelliye, gence, kadına, emekliye, çalışana, velhasıl Türkiye'deki her kesime destek sağlayacağız."

Yorumlar (0)