Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta 9 ilçede eğitim başladı

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta eğitim öğretim bölgesel şekilde yeniden başlıyor. Bu kapsamda, kentinde 9 ilçesinde ders zili çaldı.

EĞİTİM 10.04.2023, 13:25 10.04.2023, 16:12
Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta 9 ilçede eğitim başladı

6 Şubat günü Türkiye, deprem felaketine gözlerini açtı. Kahramanmaraş merkezli depremler 11 kenti enkaza dönüştürmüştü. Bölgelerde enkaz kaldırma faaliyetleri sürdürülürken eğitim öğretim için çalışmalar devam ediyor. Gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının sonrasında eğitime kademeli şekilde başlandı.

“Okula gidebileceğim için mutluyum”

Bu kapsamda, depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta, 9 ilçede okullarda ders zili yeniden çaldı. Öğrencilerin beraberinde ilk gün olması sebebiyle yakınları ve aileleri de yer aldı.

Okulların açılmasıyla oldukça mutlu hissettiğini ifade eden İlkokul öğrencisi Zeynep Yılmaz, “Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özlemiştim. Okul kapalı olduğunda dolayı üzülüyordum. Ama şimdi okula gidebildiğim için fazlasıyla mutlu hissediyorum" dedi.

408 okulda 130 bin kadar öğrenci ders başı yaptı

Depremin sonrasında yaşamın normal haline dönmeye başladığını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Kentimizde 9 ilçede bulunan 408 okulda 130 bin kadar öğrenci ders başı yaptı. Depremlerin sonrasında bütün okullarımız eğitime tekrar hazır duruma sokuldu. Bazı okullarda normal, bazılarında ise ikili eğitim verilecek. Bütün öğrencilerimize şimdiden eğitimlerinde başarılı olmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)