Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yüz yüze eğitim' açıklaması

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yüz yüze eğitimi devam ettirme konusunda kararlıyız. Salgının seyrini yakından takip ediyoruz, edeceğiz’ sözlerini kullanırken, ‘Vatandaşlarımız, aşıya ilişkin sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine itibar etmemeli’ şeklinde uyarılarda bulundu.

EĞİTİM 06.09.2021, 13:43 06.09.2021, 13:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yüz yüze eğitim' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'na katıldı.

“Yüz yüze eğitimde kararlıyız”

Programda açıklama yapan Erdoğan, "Yüz yüze eğitimi devam ettirme konusunda kararlıyız. İlk kez bu eğitim döneminde okulla tanışmanın heyecanı içinde olan yavrularımıza başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı ve şunları söyledi:

"Salgının sebep olduğu problemlere rağmen eğitim faaliyetlerini kesintisiz devam ettiren birkaç devletten biri olduk. Aşının etkinliğine ilişkin bilimsel verilerin açıklanması yüz yüze eğitim ile ilgili bizi daha fazla cesaretlendirdi. Aşılama çalışmalarında toplam doz sayısı 100 milyona yaklaşıyor. Vatandaşlarımız, aşıya ilişkin sosyal medya mecralarında yayılmış olan, yayılmaya devam eden bilgi kirliliğine itibar etmemeli"

“Salgını yakından takip ediyoruz”

"Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurduğumuz dijital altyapı ile eğitim kurumlarındaki süreçleri, salgının seyrini yakından takip ediyoruz, etmeye devam edeceğiz" diyen Erdoğan, "Sırası gelen bütün vatandaşlarımı, öncelikle eğitim camiamızı ve velilerimizi aşı olmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

“Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liselerini diğer okullarla eşit duruma getirdik”

Erdoğan konuşmasında, "Uzun yıllar ötelenen, hukuksuzluğa ve haksızlığa maruz kalan meslek liseleri ile imam hatip okullarını diğer okullarımızla eşit duruma getirdi. 28 Şubat zihniyetinin sırf imam hatiplerin önünü kesmek niyetiyle eğitim sistemimizde açmış olduğu bu derin yarayı, bir an önce kapatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)