Çankırı’da veliler yeniden öğrenci oldu, sıraları doldurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Çankırı'da başlatılan "Aile Okulu Projesi" ile beraber 1214 veli, okullara geri döndü ve öğrenci oldu.

EĞİTİM 12.12.2022, 15:06 13.12.2022, 17:04
Çankırı’da veliler yeniden öğrenci oldu, sıraları doldurdu

“Aile Okulu” projesinin sisteme sokulduğu okullardan olan Mareşal Çakmak Ortaokulundaki eğitime katılım sağlayan velilere, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, ahlaki gelişim, bağımlılık, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, akran ilişkileri, aile içi iletişim becerileri ile sosyal ve duygusal beceri gelişimi olmak üzere eğitimler sağlanıyor.

Öğrenilen bilgiler evlerde uygulanıyor

Kırk dört saat kadar devam edecek olan eğitime katılım sağlayan velilerden Ayşe Adıgüzel, iki kızının da aynı okulda eğitim aldığını ifade etti.

Aile Okulu Projesi’nden oldukça memnun kaldıklarını aktaran Adıgüzel, "Bizlerin doğru zannettiği ancak yanlış bildiği birçok şey olabiliyor. Bizlerde bu konular beraber tartışıyor ve bir yola oturtabiliyoruz. Burada öğrendiğimiz her şeyi evde uygulamaya koyuyoruz. Çevremize ve ailemize anlatabiliyoruz. Yapılanlardan oldukça memnun kaldım." ifadelerini kullandı.

Çocuklarla sağlıklı iletişim kuruluyor

Uzun süredir bu şekilde bir eğitime katılım sağlamak istediğini aktaran velilerden Seher Aşık Muslu, Aile Okulu'ndan oldukça mutlu ayrıldıklarını dile getirdi. Okulda gördükleri eğitimi eve giderek uygulamaya koyduklarını ifade eden Muslu, bu sayede çocuklar ile daha sağlıklı bir iletişim sağladıklarını söyledi.

Derslerde oluşturdukları ilişkinin çok önemli olduğunu aktaran Mine Atlı, velilere eğitim vermekten mutluluk duyduğunu belirtti. Atlı, eğitimler sırasında veliler ile fikir alışverişi yaptıklarını, çocukların iyiliği adına bir araya geldiklerini söyledi.

Yorumlar (0)