Bakan Tekin'den dijital bağımlılık ve obeziteyle mücadele açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep’te yaptığı açıklamada “Okul bahçelerini cıvıl cıvıl hale getirdiğimiz zaman dijital bağımlılıkla mücadele etmiş olacağız” dedi.

EĞİTİM 14.03.2024, 16:39 Şeyda Gül
Bakan Tekin'den dijital bağımlılık ve obeziteyle mücadele açıklaması

Merkez Şahinbey ilçesinde yapımı devam eden Gaziantep Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sonra "Okulum Bahçemde Projesi" kapsamında Şehitkamil Vilayetler Birliği Anaokulu'nu ziyaret etti. Çocuklarla alçı üzerine Türk Bayrağı boyama etkinliğine katılan Bakan Tekin, Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu'nu da ziyaret etti.  Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncak Tasarımı Öğretmen Eğitimi Sertifika Programı ve Geleneksel Oyunların Sergilenmesi etkinliğinde yer alan Bakan Tekin, öğretmenlerin okul bahçesinde hazırladığı oyunlara eşlik etti. Burada konuşan Bakan Tekin, okul bahçelerini yeniden eskiden olduğu gibi cıvıl cıvıl hale getirmek istediklerini belirtti.

Okul bahçeleri cıvıl cıvıl hale geldiği zaman

“Çünkü okul bahçesini tekrar cıvıl cıvıl hale getirmek demek obeziteyle mücadele etmek demektir” diyen Bakan Tekin, günde yaklaşık 300 - 500 adım atan bir çocuğun bahçeye hiç çıkmadan attığı adımların sayısını 4 - 5 bin adıma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. O zaman daha hareketli, akademik olarak daha başarılı, daha sağlıklı bir eğitim öğretim hayatına dahil olmuş olacağını dile getiren Bakan Tekin, okul bahçelerini cıvıl cıvıl hale getirdikleri zaman dijital bağımlılıkla mücadele etmiş olacaklarını ifade etti. Çocukların okulda sınıfında cep telefonuyla, bilgisayarıyla oynamak yerine bahçeye çıkarak arkadaşlarıyla oynayacağını belirten Bakan Tekin, yine daha sosyal bir toplum olacağını vurguladı. Bakan Tekin, “Dijital çağla beraber eleştirdiğimiz, şikayetçi olduğumuz asosyal bir toplum yapısı yerine bizim geleneklerimizde olduğu gibi birbirleriyle oyun oynayarak, toplumsal değerlerimize sahip çıkarak yetişmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

Hep beraber gelecek kuşakları inşa edeceğiz

Her toplumun kendi gelenek, kültür, vücut ve iklim yapısına göre binlerce yıldır süre gelen oyunları olduğunu söyleyen Bakan Tekin, atalarımızdan süre gelen oyunlar olduğunu dile getirdi. “Biz çocuklarımızın bu geleneğe de sahip çıkmasını istediğimiz için yaz aylarında yaptığımız çalışmalardan biri de okul bahçelerini bu anlamda geleneksel oyunlarımızın oynandığı, tekrar cıvıl cıvıl şenlikli bir alana dönüştürmekti. Bu bizim yaptığımız bir kurguydu ama bu kurguya sahip çıkacak öğretmen arkadaşlarımız olmazsa kurgunun hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullanan Bakan Tekin, sadece bunun için değil, diğer projeler için de bunun geçerli olduğunu kaydetti. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarının hepsine sonsuz teşekkür eden Bakan Tekin, yürütmeye çalıştıkları projelere çok ciddi bir fedakarlıkla destek olduklarını anlattı. Bakan Tekin, “Bu bizler için çok sevindirici. Biz hep beraber gelecek kuşakları inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öğretmenler bizim için çok kıymetli, çok özeldir

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise eğitimi önemsediklerini vurguladı. “Bizim medeniyetimizde bir anne babanın bir de öğretmenin eli öpülür” diyen Şahin, öğretmenlerin çok kıymetli ve çok özel olduğunu ifade etti. Şahin, “Öğretmen mutluysa okul mutlu, okul mutluysa şehir mutludur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)