Bakan Selçuk'tan çok önemli LGS açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan LGS merkezi sınav sonuçlarını öğrenen öğrencilere çok önemli bir mesaj gönderdi.

EĞİTİM 16.07.2020, 11:14
Bakan Selçuk'tan çok önemli LGS açıklaması

Kiminin umudu yoktu, kimininkinin çoktu. Kimi beklediği notu aldı; kimine beklediğinin altında kimine de üstünde not geldi.

Kimi öğrenciler sevincini aileleriyle birlikte paylaşırken kimi öğrenciler de LGS sonucunun üzüntüsünü aileleriyle birlikte yaşıyorlar.

LGS sonuçları açıklandıktan hemen sonra bir öğretmen olarak öğrencilerin ve velilerinin ruh hâlini hisseden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hem öğrencilere hem de ailelere önemli bir mesaj gönderdi.

LGS (Liselere Geçiş Sistemi çerçevesinde merkezi sınava giren öğrencilere seslenen ve "LGS sonuçlarında gördüğünüz puan sizin değil, o anki bilgilerinizin puanı." diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tercihlerin, gidilecek okulun adını belirleyeceğini; öğrencinin bilgiye nasıl tutunacağını, ne kadar okuyup ne kadar öğreneceğini ise yine öğrencinin kendisinin belirleyeceğini hatırlattı.

Twitter hesabından öğrencilere seslenen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, en yüksek puanı alan, en düşük puanı alan, sınava katılan ya da katılmayan tüm çocukların kendi çocukları olduğunu vurgulayarak, "Liselerimize şimdiden hoş geldiniz." dedi.

Yorumlar (0)