Bakan Özer açıkladı: 29 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı?

Okulların kapanacağı tarihi, katıldığı televizyon programında açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrenciler için yazın yapılacak telafi eğitimine dair de bilgi verdi. Öğrencilerin, telafi eğitimini herhangi bir okulda alıp alamayacağı netleşti. Özer, seçimden bir gün sonra okulların tatil edilip edilmeyeceğini de açıkladı.

EĞİTİM 22.05.2023, 12:07 22.05.2023, 17:56 Hakan Öksüz
Bakan Özer açıkladı: 29 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon yayınında okulların ne zaman kapanacağını açıkladı. Uzatma yapılmayacağını kaydeden Bakan Özer, okulların 16 Haziran'da kapanacağını belirtti. 28 Mayıs'ta seçim yapılacağını hatırlatan Özer, 29 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini ve öğretmenlerin idari izinli sayılacağını bildirdi.

Deprem bölgesindeki telafi eğitimi

Deprem bölgesinde yapılacak telafi eğitiminden bahseden Özer, "Telafi eğitimi, 1 Ağustos ile 1 Eylül arasında yapılacak. Öğrenciler, bu eğitimi nerede alacak? sorusu tabi gündeme geliyor. Eğitim gördükleri yer olmak zorunda değil. Arzu ettikleri herhangi bir ilde bu eğitimlere atılabilirler. Öte yandan deprem bölgesine geri dönüşler sürüyor. Şimdiye kadar 82 bin 560 öğrenci döndü." ifadelerini kullandı.

Okullaşma oranı artıyor

Türkiye'deki okullaşma oranıyla ilgili OECD tarafından hazırlanan rapora da değinen Bakan Özer, "Okullaşma oranı, yüzde 50'den düşüktü. 2002'den beri uygulanan politikalarla okullaşma oranı okul öncesi eğitimde yüzde 99,9'a çıktı. Liselerde yüzde 44 olan okullaşma oranı ise yüzde 99,12 oldu." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)