Açık öğretim okullarında çevrim içi sınav kararı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açık öğretim okulları sınavlarının 4 ile 10 Aralık tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılması kararlaştırıldı.

EĞİTİM 12.11.2021, 14:09 14.11.2021, 09:37
Açık öğretim okullarında çevrim içi sınav kararı

Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmakta olan Mahmut Özer’in imzalı olarak illere gönderdiği yazıda, bakanlığın bünyesinde faaliyetlerini yürütmekte olan açık öğretim okullarının ilk dönem sınavlarının 4 Aralık 2021 saat 09.30’dan 10 Aralık 2021 saat 23.59’a kadar çevrim içi ortamda yapılmasına olanak sağlayan kararı aldığı bildirildi. Bu kararla sınavların bu dönem için çevrim içi yapılması kesinleşti.

Ders seçimine olanak tanındı

Bu eğitim öğretim yılında birinci dönem sınavları için daha önceden ders seçimlerini yapmış olan öğrencilerin bu ders seçimlerine göre sınava katılabilmesi, ders seçimini yeniden yapmak isteyenlerin 17 ile 30 Kasım 2021 tarihleri arasında yapmalarına da olanak sağlanacak.

Sınavın olacağı gün 18 yaşından gün almamış olan öğrenciler, istekleri doğrultusunda ders seçimi yapmalarına izin verilecek. 18 yaşından gün almış öğrencilerin ise, eğer isterlerse dönem ve kredi sınırlaması olmadan haftalık ders çizelgesindeki derslerle, daha önceki dönemlerden başarısız olduğu dersler varsa bu dersleri, sonra da birbirini takip eden zorunlu ve ortak derslerini program bütünlüğü çerçevesinde en fazla 20 ders olacak şekilde seçme hakkı bulunacak.

Sehven sınav ücreti yatıranlara iade yapılacak

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, bu dönem tekrar ders atama işlemleri gerçekleşmeden daha önce kendilerine atanmış olan derslerden çevrim içi olarak sınavlara katılabilecek.

Mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesinin dönem boyunca yüz yüze eğitim yoluyla verilen derslerin sınavları ilgili mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

Diğer yandan, açık öğretim okullarında mezuniyet şartlarını taşıyanlardan ve sınava katılmasına gerek olmayanlardan sınav ücreti ödeyenler ile, sınav ücreti hesabına yanlışlıkla para yatıranlara, ücret iadeleri yapılacağı da açıklandı.

Yorumlar (0)