Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk Konseyi liderleri, Genel Sekreterlik binasının açılışını yaptı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler liderleri ile birlikte Türk Konseyi Genel Sekreterliği binasının açılışını gerçekleştirdi. Bina içerisinde bir süre sohbet eden liderlerin keyifli anları basına yansıdı. 

GÜNDEM 12.11.2021, 14:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk Konseyi liderleri, Genel Sekreterlik binasının açılışını yaptı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenecek olan Türk Konseyi 8. Zirvesi kapsamında İstanbul’da bulunan Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi’ne (Türk Konseyi) üye ülkelerin devlet başkanları ile buluştu. Sultanahmet’teki Türk Konseyi Genel Sekreterliği binasında bir araya gelen liderler, bina içindeki salonda bir süre sohbet ettiler. Ardından resmi açılışı yapmak üzere dışarı çıktılar. 



Günün anısına makaslar saklanacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bayrakların çekilmesi ve kurdelenin de açılmasının ardından gerçekleştirilen kurdele kesiminden sonra “günün anısına makasların saklanmasını” istedi. Törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ana konuk olarak katıldı. Türk Konseyi Genel Sekteri Baghdad Amreyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov törene gözlemci üye statüsüyle katıldı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise törende gözlemci ülke olarak bulundu. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk Konseyi liderleri, açılışın ardından binadan ayrıldı. O sırada kendisini davet eden halıcıyla sohbet etti. Bir dahaki sefere görüşmek için halıcıya söz veren Erdoğan, “La İlahe İllallah” yazan halı karşısında hayranlığını dile getirirken Türk yapımı olup olmadığı hakkında soru yöneltti. Halının, Burdur’da yapıldığı ortaya çıktı. 



Yorumlar (0)