ABD, yabancı öğrencileri sınırdışı edecek!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yeni eğitim-öğretim yılında online eğitim alacak olan yabancı öğrencilerin sınırdışı edilmelerine yönelik karar alındı. 

EĞİTİM 07.07.2020, 09:46 07.07.2020, 09:56
ABD, yabancı öğrencileri sınırdışı edecek!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) dikkat çeken bir karar alındı. Ülkede bulunan eğitim kurumları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yeni eğitim-öğretim yılında dersleri internet aracılığıyla vermeye yönelik bir karara imza attı. 

Fakat Washington yönetimi, bu kararla birlikte yabancı öğrencileri sıkıntıya düşürecek. Güz dönemine ait dersleri online olarak sağlayacak olan üniversitelerdeki yabancı öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) ayrılmak durumunda kalacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Göçmenlik ve Gümrük Uygulama Müdürlüğü tarafından alınan karara göre, yabancı öğrenciler, kayıtlı oldukları üniversitenin online eğitime geçmesi durumunda ülkeden ayrılmak zorunda kalacaklar.

Söz konusu karar, M-1 ve F-1 vize ile ülkede bulanan ve güz döneminde yalnızca çevrimiçi eğitim alacak olan öğrencilerle alakalı olarak verildi. 

Ülkede kalmaya devam etmek isteyen öğrencilerin yüz yüze eğitim sağlayan üniversitelere geçmeleri gerekiyor, aksi takdirde öğrencilerin sahip oldukları vizelerin iptal edileceği, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) ayrılmamaları durumunda sınır dışı edilecekleri ifade edildi.

Yabancı öğrencilerin kayıtlı oldukları üniversiteler ile irtibata geçmeleri önerilirken, üniversitelerin de nasıl eğitim vereceklerine ilişkin planlarını yakın zamanda duyuracakları tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)