Zelenskiy'den 'müzakere' açıklaması

Zelenskiy, ülkemizde gerçekleştirilen Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelere değinerek, "Müspet sinyaller var." dedi.

DÜNYA 30.03.2022, 00:16
Zelenskiy'den 'müzakere' açıklaması

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sürerken, heyetler ülkemizde bir araya geldi. İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerde müspet neticelere ilişkin sinyaller alındığını dile getiren Ukrayna lideri Zelenskiy, yapılması planlanan referanduma da göndermede bulundu.

Nihai neticeler almak istediğine vurgu yapan Zelenskiy, "Rusya saldırılarında ve başarılı direnişimizde 34'üncü gün sona eriyor. Çirnihiv ve Kiev'de askeri hareketliliğin azalacağını söylemişlerdi. Rusya, mevzilerimize saldırmak için hala potansiyele sahip. Savaşa araç yolluyorlar ve kanunsuz adamları hala bu bölgelerde." dedi. 

"Olumlu sinyaller aldık"

Bir numaralı görevlerinin Ukrayna'yı savunmak olduğunu ifade eden Zelenskiy, “Düşman hala topraklarımızda ve bomba yağdırmayı sürdürüyor. Müzakerelerden müspet sinyaller aldığımızı söyleyebilirim. Fakat biz Ukraynalılar saf değiliz. Biz yalnızca neticeye güvenmeyi öğrendik. Biz müzakerelere hazırız ve devam etmek istiyoruz. Biz neticeye odaklanmış durumdayız. Rus ordusu çekilmeli. Ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğü garanti altına alınmalı." sözlerini sarf etti. 

"Kararı halk verecek"

Bazı hususlara kararı halkın vermesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, "Burası demokratik bir ülke. Halkımızın hürriyeti için savaş veriyoruz. Devlet kararlarını tek bir kişi almayacak, buna halk karar verecek. Bazı ülkeler yaptırımları kaldırmayı konuşuyor. Bize ait olan şeyler geri almadan olmaz. Yaptırımlar gerçek sulhu tesis etmek için yapıldı." diye konuştu. 

Mıkolayiv’deki saldırıya da değinen Zelenskiy, “Rus ordusu valilik binasını vurdu. Şu anki veriler doğrultusunda 8 kişi yaşamını yitirdi, 30 da yaralımız var. Bu sayılar böyle kalmayacak gibi görünüyor. Bu saldırı insanlar işteyken yapıldı." dedi. 

Yorumlar (0)