Zelenski: Onlar bize ilk yardım edenler!

Litvanya, Polonya, Estonya ve Letonya devlet liderleriyle bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, "Onlar her zaman bize yardım eden ilk ülkelerden oldular." dedi.

DÜNYA 13.04.2022, 23:31 14.04.2022, 13:38 Hakan Öksüz
Zelenski: Onlar bize ilk yardım edenler!

Litvanya, Polonya, Estonya ve Letonya'nın devlet liderleriyle görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, önemli açıklamalar yaptı. Ukrayna zora düştüğünde ilk bu ülkelerin yardım ettiğini kaydeden Zelenski, Rusya ile giriştikleri savaşta da bu durumun değişmediğini söyledi.

"Avrupa Birliği vizyonunu onlar temsil ediyor"

"Ukrayna'nın dostu olan bu güzel devletlerin liderlerine teşekkürlerimizi iletiyorum." diyen Zelenski, "Onlar Avrupa Birliği'nin vizyonunu belki de en iyi temsil eden ülkelerden bazıları. En başından beri Ukrayna'ya destek oluyorlar. Rusya'nın zorbalığının karşısına dikiliyorlar. Rusya'ya yaptırım politikasına katılan yanımdaki bu dört lider, bizi her zaman savunuyor." dedi.

Litvanya, Polonya, Estonya ve Letonya'nın, kendilerine silah gönderen ülkelerin başında geldiğini kaydeden Zelenski, "Gelecekte bizim bulunduğumuz bütün sayfalarda onlar da olacak. Böyle güçlü dostlarla kazanmamamız mümkün değil." ifadelerini kullandı. 

Rusya'ya ait kruvazör gemisini vurdular!

Öte yandan Karadeniz'de bulunan Moskova isimli kruvazör gemisini vurduklarını duyuran Ukrayna, hasar gören kruvazörde yaklaşık 500 mürettebatın bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)